ȘTIAȚI CĂ...

Distribuie pe:

* Feniletilamina produce o ușoară stare de visare și este produsă de către creier în momentul în care doi oameni sunt îndrăgostiți, iar aceeași substanță se găsește și în ciocolată?

* În 1987, American Airlines a economisit 40.000 $ eliminând câte o măslină din fiecare salată servită celor care stăteau la business class?

* Durata de viață a unei papile gustative este de 10 zile?

* Creșterea creierului se oprește în jurul vârstei de 15 ani?

* Întâmplările cele mai frecvente în vise sunt: căderile; eșecurile repetate în desfășurarea unor acțiuni; activități legate de locul de muncă sau de școală; experiențele sexuale; persoana care doarme se visează ca fiind urmărită sau atacată de cineva?

* Sunt necesare aproximativ 200.000 de încruntări pentru apariția unui rid permanent deasupra sprâncenelor?

* Atunci când ne lovim într-un anume loc din zona cotului resimțim o durere acută? Aceasta se datorează faptului că pe aici trece nervul cubital, poziționat de-a lungul osului humerus. Se consideră că aceasta ar fi o scurtă formă de paralizie.

* Acidul gastric pe care stomacul omului îl elimină pentru a descompune mâncarea este atât de puternic încât poate dizolva o lamă de ras?

* Atunci când privești o persoană pe care o placi, involuntar pupilele ți se dilată? La fel se întâmplă și când te uiți la cineva pe care îl urăști.

* Când o persoană moare, auzul este ultimul simț perceput? Văzul este primul care dispare.

* Cea mai mare celulă a corpului este ovulul, iar cea mai mica spermatozoidul?

* Cel mai greu “organ” al corpului este pielea? Ea cântărește 3,2 kilograme.

* Cel mai mare mușchi este latissimus dorsi? Acesta este un mușchi plat de pe spate care intră în acțiune în timpul mișcării brațului.

* Cel mai puternic mușchi din corpul uman este limba?

* Celulele care alcătuiesc creierul uman pot stoca de până la 5 ori mai multă informație decât cuprinde toată Enciclopedia Britanică?

* Conform anumitor cercetări, organismul unei femei are nevoie o oră în plus de somn față de cel al unui bărbat?

* Corpul omenesc eliberează în 30 de minute destulă energie cât să încălzești un litru de apă?

 

Lasă un comentariu