AMBASADA SUA: ÎNCEPE ÎNSCRIEREA ÎN PROGRAMUL „LOTERIA VIZELOR DV-2021"

Distribuie pe:

Cererile de înregistrare în programul „Loteria vizelor DV-2021" pot fi transmise începând de miercuri, anunță Ambasada SUA la București.

Potrivit unui comunicat al Ambasadei, cererile vor putea fi transmise începând de miercuri, 2 octombrie, ora 19.00 (ora României) și până marți, 5 noiembrie, ora 19.00 (ora României) și sunt acceptate „numai electronic, prin www.dvlottery.state.gov", fără a se percepe vreo taxă de participare.

„Vă atragem atenția asupra unei noi cerințe pentru programul DV-2021, de a include numărul pașaportului solicitantului principal, țara care l-a emis și data de expirare. Această cerință se referă doar la solicitantul principal și nu la dependenții acestuia. Participanții care nu vor include datele pașaportului vor fi descalificați. De asemenea, participanții vor trebui să includă câte o fotografie recentă, făcută în ultimele șase luni, conformă cu cerințele publicate în instrucțiunile programului DV-2021. Înregistrările trimise care conțin aceleași fotografii folosite în programul DV din anul precedent (DV-2020) vor fi descalificate", precizează reprezentanții Ambasadei.

De asemenea, Ambasada SUA arată că este foarte important ca participanții „să păstreze numărul lor unic de confirmare, până cel puțin la data de 30 septembrie 2021". „Numărul unic de confirmare ajută la protejarea participanților DV împotriva fraudei, încălcării legii sau problemelor poștale", se menționează în comunicat.

Referitor la câștigători, Ambasada SUA precizează că, „începând cu data de 5 mai 2020, participanții la programul DV-2021 vor putea folosi numărul lor unic de confirmare, atribuit la înregistrare, pentru a verifica online, pe Entrant Status Check, la adresa de internet www.dvlottery.state.gov, dacă cererea lor a fost selecționată".

„Pe pagina Entrant Status Check, participanții selecționați vor putea găsi informații despre solicitarea vizelor DV atât pentru ei, cât și pentru membrii familiilor lor eligibili. Departamentul va confirma, de asemenea, programarea la interviul de viză, tot prin intermediul paginii de internet Entrant Status Check", se mai arată în comunicat.

Lasă un comentariu