LA PENITENCIARUL TÂRGU-MUREȘ, DEZBATEREA CU TEMA “EDUCAȚIE PENTRU TOȚI”

Distribuie pe:

Recunoașterea profesională internațională și sublinierea importanței funcției educative a instituțiilor de detenție s-a materializat și în contextul colaborării cu European Prison Education Association (EPEA). Astfel, începând cu anul 2014, Administrația Națională a Penitenciarelor a fost parte a demersurilor privind celebrarea Zilei Internaționale a Educației în Penitenciare, subliniind astfel importanța funcției educative a instituțiilor de detenție și esența intervenției recuperative, organizate și derulate cu persoanele care execută sancțiuni privative de libertate, organizând activități tematice, valorizate la nivel european.        

“Ziua Internațională a Educației în Penitenciare” a fost marcată, recent, și la sediul Penitenciarului Târgu-Mureș. La eveniment au participat reprezentanții instituțiilor colaboratoare ale Penitenciarului Târgu-Mureș - Inspectoratul Școlar Județean Mureș, Centrul Școlar de educație incluzivă nr. 3 Reghin. Educatorii din cadrul Penitenciarului Târgu-Mureș au derulat, cu persoanele private de libertate, și alte acțiuni specifice, dedicate acestei zile: concursuri tematice, atelier ocupațional, conferințe…

Activitatea centrală, Dezbaterea cu tema “Educație pentru toți”, a implicat persoanele private de libertate, care urmează cursurile de școlarizare. În cadrul acesteia, prof. Macarie Ioan - inspector școlar general la IȘJ Mureș, a subliniat ideea că nivelul de dezvoltare al societății este direct proporțional cu nivelul de educație al indivizilor ce o constituie.

În încheiere, deținuții au oferit profesorilor ce își desfășoară activitatea în penitenciar, câte un tablou făcut chiar de către ei, în cadrul Atelierului ocupațional destinat acestui eveniment, spunea comisar șef de poliție penitenciară, Adrian HUMINIC, director al Penitenciarului Târgu-Mureș. Domnia sa le ura “La mulți ani, tuturor colegilor educatori din penitenciare, de Ziua Internațională a Educației din penitenciare! Cu migală și pasiune, cu responsabilitate și profesionalism, prin eforturi zilnice, remodelați caractere, contribuind, astfel, la modificarea, în sens pozitiv, a comportamentului celor închiși și, implicit, la siguranța societății!”

Lasă un comentariu