AZI, 25 OCTOMBRIE, “ZIUA EUROPEANĂ A JUSTIȚIEI CIVILE”

Distribuie pe:

Consiliul Europei și Uniunea Europeană au stabilit celebrarea în fiecare an, în data de 25 octombrie, a Zilei Europene a Justiției Civile, cu scopul de a aduce în atenția cetățenilor europeni modul de funcționare a justiției și de a sprijini dezvoltarea spațiului judiciar comun.

Ziua Europeană a Justiției Civile are ca obiectiv sensibilizarea opiniei publice cu privire la drepturile persoanelor de a avea acces la justiție.

Justiția civilă s-a remarcat printr-un intens proces de profesionalizare și diversificare a ramurilor dreptului privat, precum și prin specializarea și creșterea complexității procedurilor judiciare.

Este o onoare pentru noi să reamintim că justiția este un serviciu public, aflat în slujba cetățenilor, care le dă posibilitatea de a-și rezolva disputele private și de a-și afirma drepturile.

Această zi reprezintă un moment de sărbătoare, dedicat justiției și tuturor celor care, prin contribuția lor profesională, o slujesc și o înfăptuiesc, prilej pentru întreaga societate și toți profesioniștii dreptului de a conștientiza simbolic scopul fundamental al acesteia, și anume acela de a contribui la echilibrul social prin respectarea supremației Legii.

Întrucât Tribunalul Mureș funcționează din data de 01.10.2019 în sedii provizorii, datorită lucrărilor de reparații și extindere la sediul instanței, sperăm să putem găzdui, în cel mai scurt timp, un eveniment dedicat Zilei Europene a Justiției Civile.

Lasă un comentariu