“BĂTRÂNII” FOLKIȘTI AU REAPRINS FLACĂRA TINEREȚII ÎN CETATEA MEDIEVALĂ

Distribuie pe:

Nume sonore ale fostului Cenaclu “Flacăra” - Ștefan Hrușcă, Adrian Ivanițchi, George Nicolescu, Dinu Olărașu, Doru Stănculescu, alături de Sorin Minghiat, Mircea Bodolan, Marius Bațu (Trupa Poesis) au figurat pe lista invitaților la cea de-a doua ediție a manifestării “Cenaclul, Folkul și Cetatea”, desfășurat sâmbătă, 26 octombrie, în Cetatea Medievală, în prezența a peste 5.000 de spectatori, după ce consilierul primarului, Claudiu Maior, a “juruit” că, “în ciuda tăierilor bugetare”, de-ar fi să umble din casă în casă și să ceară câte un leu”, municipalitatea tot va oferi târgumureșenilor acest “regal de zile mari”, păstrând vie amintirea celui mai important fenomen cultural al României anilor '70-'80: Cenaclul Flacăra, fondat de Adrian Păunescu.

“Un copac cu flori și un colț uitat de cer...”, “Te-aș fi iubit ca un copil ce fură mere din vecini”, “Enigmatici și cuminți”... “S-a dus albastrul cer senin...”, ... “Și când pomul flori va da, fă-l să-i cadă carnea grea / Cum cădea-va, după cântec mâna mea”, alte și alte versuri care ne-au încântat pe vremea... “când eram mai tineri și la trup curați”...

“...Credem într-o muzică frumoasă care a hrănit generații întregi și văd că există lume care iubește versul adevărat, care este cântat cu chitara și cu vocea. Eram sigur că va fi mult public, la Târgu-Mureș, așa a fost întotdeauna, noi suntem acasă și așa ne vom considera întotdeauna” , sintetiza, într-o declarație acordată presei, Ștefan Hrușcă, fidel crezului său că “arta nu trebuie să încerce a fi populară, ci publicul trebuie să încerce să devină artistic”. Ceea ce mureșenii prezenți sâmbătă, în Cetate, au dovedit cu prisosință.

...Absolut impresionant și tulburător - recitalul susținut de George Nicolescu, cântărețul care a cucerit România, cu a sa “Eternitate”, dar și cu întrebarea aflată, încă, pe “ordinea de zi”: “Viața noastră, unde e? Viața noastră, ce-ați făcut cu ea? (versuri - Adrian Păunescu).

Manifestarea de sâmbătă a fost organizată de Primăria municipiului, cu bani adunați din sponsorizări și cu implicarea neprecupețită a dnei Marina Ciugudean, șef serviciu Activități Culturale, Sportive, Tineret și Locativ.

Lasă un comentariu