EVENIMENT CULTURAL

Distribuie pe:

Lansat marți, 5 noiembrie, în prezența unui public avizat, REPORTAJELE BUCURIEI este cel de-al nouălea volum al talentatei poete, scriitoare și publiciste Liliana Moldovan, și al doilea care are ca personaje principale persoane cu dizabilități.

Moderatoarea activității, doamna Monica Avram, directoarea Bibliotecii Județene Mureș, a făcut cunoscută biografia autoarei și a vorbit în termeni laudativi despre conținutul noului său volum, după care, Alina Ciotloș, artist plastic, cea care a realizat coperta cărții, a apreciat, la rându-i, scriitura sensibilă și profundă a autoarei.

Criticul de artă, artistul plastic Vasile Mureșan, a prezentat apoi cele 12 tablouri ale doamnei Alina Ciotloș, lucrări ce s-au constituit ad-hoc, într-o expoziție inedită, inspirată, ce a dat “culoare și simțire” evenimentului.

Întregind frumusețea momentului, prof. de muzică Anda Rusu, a interpretat la vioară, cu talent și rafinament melodic, pasaje și câteva bucăți de muzică cultă, apreciate de asistență.

În partea a doua, doamna Nadia Fărcaș, directoarea editurii “Eco Transilvania” din Cluj-Napoca, cea care a editat mai multe cărți ale Lilianei Moldovan, a făcut aprecieri pertinente în legătură cu cartea lansată: conținut, modul în care autoarea și-a construit expunerea, cum și-a ales și a tratat, cu afectivitate și înțelegere, personajele, morala etc., toate la un loc, dând ceea ce trebuie să aibă o carte bună, conținut atractiv, fapte reale, învățăminte, sentiment.

În calitate de președinte al filialei Mureș a Ligii Scriitorilor - a cărei membră este doamna Liliana Moldovan - subsemnatul am comentat și apreciat acest nou volum despre oameni deosebiți, aflați în preajma noastră, dar pe care îi ignorăm de foarte multe ori.

Iar ca seara să aibă frumusețe deplină, poetul Valer Popean din Târnăveni, membru și el a L.S.R. - Filiala Mureș, recent onorat de Uniunea Mondială a Poeților cu titlul de “Poet al anului 2019”, a susținut un microrecital din lirica proprie.

Autoarea a încheiat acest eveniment cultural - în care și-au dat întâlnire literatura, arta și muzica - destăinuindu-ne care au fost motivele și resorturile afective interioare, care au determinat-o să scrie cartea, precum și unele dintre proiectele sale literare.

Lasă un comentariu