IOHANNIS, LA ȘEDINȚA DE GUVERN: PESEDIȘTII, ÎNAINTE DE PLECARE, AU GOLIT FINANȚELE PUBLICE; DIN PĂCATE, AM AVUT DREPTATE

Distribuie pe:

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la începutul ședinței de Guvern, că “pesediștii, înainte de plecare, au golit finanțele publice”.

“Părerea mea o cunoașteți. În ultimii 30 de ani, motivul principal pentru care România nu s-a dezvoltat mai mult, nu s-a dezvoltat mai bine este existența PSD, a fost existența PSD la butoane, cum se spune. Dar ultimii trei ani au depășit orice imaginație. Guverne care realmente au început cu proceduri pe care nu și le-a imaginat absolut nimeni, atacuri sistematice asupra Justiției române, atacuri sistematice împotriva luptei anticorupție, atacuri sistematice împotriva investitorilor, o absurditate de neimaginat, atacuri sistematice asupra mediului de afaceri privat din România. Foarte bine că s-a terminat acea perioadă de guvernări toxice pesediste”, a afirmat Iohannis.

El a subliniat că noul guvern are enorm de mult de lucru.

“Deja am aflat de la unii dintre miniștri că situația pe care au găsit-o în ministere este una foarte proastă. Din păcate, deja cred că s-a încetățenit noțiunea de moștenire dezastruoasă pe care au găsit-o miniștrii când au preluat situațiile din ministerele lor. Deja știm că pesediștii, înainte de plecare, au golit finanțele publice și, practic, acum suntem în situația să vedem cum putem să acoperim plățile care sunt scadente. Va fi foarte complicat, înțeleg de la noul ministru al Finanțelor, să se închidă bugetul pe anul în curs. De asemenea, va fi foarte complicat de construit bugetul pentru anul viitor. Am avertizat de mai multă vreme că pesediștii cheltuie banii românilor și nu rămâne nimic în urmă. Din păcate, se pare că am avut dreptate”, a susținut Klaus Iohannis.

Șeful statului a arătat însă că noul executiv va veni cu soluții.

“Asta este vestea foarte, foarte bună pentru români - acest guvern nu se teme de guvernare, acest guvern va rezolva problemele care sunt pendinte”, a spus Iohannis.

Președintele a menționat că în ședința de guvern de miercuri se va tranșa “o problemă foarte importantă, care trenează din cauza incompetenței fostului guvern, și anume chestiunea comisarului european trimis de România în Comisia Europeană”.

 

Lasă un comentariu