CANDIDATUL PENTRU COMISAR EUROPEAN VA FI AUDIAT ÎN PARLAMENT”

Distribuie pe:

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, că este atributul premierului să facă o propunere pentru comisarul european din partea României, dar acest candidat nu va ajunge în Parlamentul European până nu va fi audiat în Legislativul de la București.

“Este atributul premierului să facă propunerea de comisar european, ne punem de acord cu Bruxelles-ul și vedem care procedură este mai urgentă. Sub nicio formă în Parlamentul European candidatul pentru comisar al României nu o să meargă până când nu va fi audiat în Parlamentul României în plen, în comisiile reunite de afaceri europene, lucru care înseamnă că vom respecta legile.

Parlamentarii PSD vor face Opoziție. Nu ne cereți să nu facem Opoziție. Ar fi culmea. (...) Nu vom bloca. Haideți să vedem cine vine, care este propunerea de comisar, dacă ne va convinge comisarul, vom trece”, a afirmat Ciolacu, la Parlament.

Întrebat dacă va convoca Birourile permanente reunite pentru audierea candidatului de comisar european din partea României, Ciolacu a spus: “Vom respecta întotdeauna legea”.

Lasă un comentariu