JUDECĂTOARE LA BISTRIȚA-NĂSĂUD, CONDAMNATĂ DEFINITIV, ELIBERATĂ DIN FUNCȚIE

Distribuie pe:

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind eliberarea din funcția de judecător la Tribunalul Bistrița-Năsăud a Corinei Iacob, ca urmare a condamnării definitive pentru săvârșirea unei infracțiuni prin care se aduce atingere prestigiului profesiei.

Corina Iacob a fost trimisă în judecată de procurorii DNA, la sfârșitul anului 2017, pentru luare de mită. În septembrie 2018, ea a fost condamnată de Curtea de Apel București la 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare, după ce a depus la dosar un acord de recunoaștere a vinovăției. Ulterior, magistrații Instanței Supreme au decis să mențină sentința pronunțată pe fond de Curtea de Apel București.

Judecătoarea Corina Iacob a fost acuzată că a dat o soluție favorabilă în dosarul Alinei Puțura, pentru ca fostul secretar de stat în Ministerul Justiției Ovidiu Puțura să-l ajute pe fiul ei să ajungă notar.

Președintele Iohannis a semnat, marți, și decretele privind eliberarea din funcție a altor magistrați ca urmare a pensionării acestora.

Lasă un comentariu