PESTE 45.000 DE DOSARE DE RECALCULARE A PENSIILOR SUNT ÎNTÂRZIATE

Distribuie pe:

Un număr de 45.252 de dosare de recalculare a pensiilor sunt întârziate conform statisticii Casei Naționale de Pensii Publice, la nivelul lunii septembrie. Dintre acestea, unele ajung și până la 6 luni de întârziere, iar media întârzierilor este între 1 și 3 luni, se arată într-un comunicat dat publicității de Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

Printre principalele cauze ale acestei situații se numără: prioritizarea dosarelor noi, lipsa de răspuns din partea angajatorilor la solicitările caselor de confirmare a stagiului de cotizare, schimbările legislative în domeniu, nivelul rudimentar de gestionare a arhivelor, probleme în sistemul informatic ș.a.

În videoconferința organizată la finele săptămânii trecute, de ministrul de resort, Violeta Alexandru, cu cei 42 de directori executivi ai Caselor Județene de Pensii, plus cele ale sectoarelor Municipiului București, fiecare director a fost întrebat cu privire la aceste întârzieri, dându-li-se termen prima săptămână a lunii decembrie pentru rezolvarea lor.

“Niciun pensionar nu trebuie să se roage de Casele Județene de Pensii să respecte legea și termenul de 45 de zile în soluționarea dosarului de pensionare. Pe tot parcursul procesului de verificare și emitere a deciziei de pensionare, respectiv de recalculare, între angajații Caselor Județene de Pensii și pensionari, trebuie să existe o comunicare clară și asumată, astfel încât oamenii să aibă încredere că instituțiile responsabile soluționează cu celeritate fiecare dosar”, a declarat ministrul. (foto - curierul.ro)

Lasă un comentariu