“GUVERNUL VA URMĂRI CA ANTREPRENORII SĂ AIBĂ TOT CE AU NEVOIE CA SĂ FINALIZEZE LUCRĂRILE LA STADIOANELE PENTRU UEFA - 2020”

Distribuie pe:

Guvernul va urmări ca antreprenorii care efectuează lucrările de construcție sau modernizare la stadioanele Steaua, Arcul de Triumf și Rapid să aibă tot ce au nevoie pentru a finaliza lucrările în termen, a declarat recent prim-ministrul Ludovic Orban.

“Mobilizarea constructorilor este foarte bună. Întârzierile se datorează fazelor de pregătire în care s-a bătut pasul pe loc în ceea ce privește toți pașii premergători necesari până să se ajungă la faza de construcție. Ați văzut și la Arcul de Triumf că, practic, a trebuit mărită suprafața pentru a respecta standardele, la Steaua, practic, s-au pierdut ani buni degeaba, dar, din momentul semnării contractelor, emiterii ordinelor de începere a lucrărilor, mobilizarea constructorilor e o mobilizare bună și vom urmări ca să aibă tot ceea ce au nevoie pentru a finaliza lucrările în termen”, a precizat Orban, întrebat dacă este mulțumit de stadiul lucrărilor la șantierele stadioanelor Steaua, Arcul de Triumf și Rapid.

La plecarea de la șantierul stadionului Giulești, Ludovic Orban a fost abordat de un grup de suporteri ai echipei Rapid care i-au sesizat faptul că viitoarea arenă de fotbal va avea o capacitate mai mică decât vechiul stadion.

Șeful Executivului i-a asigurat pe aceștia că vor avea stadion nou, modern.

“Vă fac un stadion «boboc», poate intrați și voi în Liga I. Sunt niște standarde care trebuie respectate, în proiectul vechiului stadion nu au figurat, iar toate limitările sunt limitări care sunt date de suprafața efectivă, pentru că ai limitare la calea ferată... Proiectul este un proiect care este făcut în baza studiului de fezabilitate, a indicatorilor tehnico-economici. Eu nu vreau să vă spun decât că vreau ca stadionul să fie la standarde europene”, a afirmat premierul.

De asemenea, șeful Executivului a vizitat șantierele stadioanelor Steaua și Arcul de Triumf.

Lasă un comentariu