ASPIRINA ȘI BENEFICIILE EI SECRETE

Distribuie pe:

Aspirina, cel mai cunoscut remediu pentru mahmureală și alte dureri de cap, poate fi folosită cu succes și în alte scopuri, după cum urmează:

Vindecă mușcăturile de insecte - Pur și simplu pune aspirină pe mușcătură și vei vedea cum durerea sau senzația de arsură va dispărea treptat.

Dezinfectant pentru mâini - Dacă amesteci aspirina cu zeamă de lămâie, obții un săpun care te va scăpa de bacterii și de petele de iarbă, cafea sau țigări de pe mâini.

Înlătură mătreața - Pisează două aspirine și amestecă-le cu șamponul pe care îl folosești la spălarea părului. Aplică pasta obținută pe păr și las-o să acționeze două minute, clătește-te și repetă procedura. După ultima clătire, vei vedea cum părul tău va rămâne curat și sănătos!

Prelungește viața florilor - Adaugă câteva aspirine pisate în vaza cu flori și acestea vor rămâne proaspete mai mult timp.

Te scapă de iritațiile de pe piele - Indiferent dacă ai o simplă iritație sau o ciupercă pe piele, folosește o soluție compusă din câteva aspirine zdrobite și pudră de talc. Aplic-o pe zona afectată, de două ori pe zi, și vei vedea cum pielea ta se va vindeca.

Elimină petele de transpirație - Înainte să arunci tricoul alb, pătat de transpirație, încearcă să zdrobești două aspirine și să le amesteci cu jumătate de cană de apă caldă. Aplică soluția pe pată și las-o să acționeze două-trei ore.

Te scapă de negi - Zdrobește câteva aspirine și aplică-le pe neg, apoi protejează locul cu un plasture și lasă soluția să acționeze câteva ore. Repetă procedura zilnic, până când negul dispare.

Tratează bătăturile - Amestecă șase aspirine zdrobite cu o jumătate de lingură de suc de lămâie și o jumătate de lingură de apă. Aplică pasta pe bătătură și învelește zona afectată într-un prosop umezit în apă caldă, apoi pune o pungă de plastic pe deasupra. Stai așa pentru zece minute, înlătură prosopul și punga de plastic, apoi masează bătătura cu piatră ponce.

Lasă un comentariu