TURCAN: REZULTATELE PISA ARATĂ CEL MAI CLAR NEVOIA DE A PUNE ÎN PRACTICĂ PROIECTUL “ROMÂNIA EDUCATĂ”

Distribuie pe:

Rezultatele la testele PISA arată “cel mai clar” nevoia de a pune în practică proiectul “România educată” al președintelui Klaus Iohannis, afirmă vicepremierul Raluca Turcan.

“Solicit tuturor partidelor care declară că educația este pe primul loc, în special USR, dar și parlamentarilor altor formațiuni politice, să susțină Proiectul președintelui Klaus Iohannis - “România educată” ! Dacă nu vom implementa cât mai repede proiectul “România educată”, rezultatele se pot chiar înrăutăți la următoarea evaluare! Avem obligația să asigurăm fiecărui copil șansa la o educație de calitate în România!”, a scris Raluca Turcan, marți, pe Facebook.

Vicepremierul a afirmat că s-a ajuns în această situație, pentru că s-au făcut “schimbări după ureche, heirupiste, generate doar în contextul unor rezultate dramatice la evaluări”.

“Avem obligația să nu acționăm ca PSD, care se raportează la educație doar electoral. Am avut 10 miniștri ai educației în 5 ani, 64 de ordonanțe generate de urgențe, fără a evalua efectele și fără a gândi ce se întâmplă în timp”, mai afirmă Turcan.

Clasamentul PISA 2018, publicat marți de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) reflectă o poziționare a sistemului național de educație din România, sub valorile medii înregistrate la nivelul țărilor participante, potrivit gpseducation.oecd.org.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educației și Cercetării, comparativ cu ciclul anterior de testare, media internațională a înregistrat o ușoară scădere (citire/lectură - 487, față de 493, matematica - 489, față de 490, științe - 489, față de 493 în 2015).

Lasă un comentariu