COMUNICAT DE PRESĂ

Distribuie pe:

În perioada 1 decembrie 2019 - 31 iulie 2020 Fundația Transilvană Alpha va desfășura proiectul “ARTA PERSEVERENȚEI” - Terapie prin artă la ALPHA, pentru copiii cu nevoi speciale din Centrul de Îngrijire și Recuperare PERSEVERENȚA. Proiectul este finanțat de Fundația pentru Comunitate și MOL România, prin programul MOL Pentru sănătatea copiilor.

Pe parcursul celor 8 luni de proiect, 20 de copii cu dizabilități multiple și severe din cadrul Fundației Transilvane Alpha se vor bucura de activități terapeutice realizate prin intermediul artei, organizate săptămânal. În fiecare lună, activitățile terapeutice vor avea o abordare diferită, astfel: în luna decembrie tema va fi muzica, ianuarie - pictura, februarie - dans, martie - teatru, aprilie - lucru manual, mai - olărit, iunie - fotografie și iulie - artă populară.

O parte din activitățile proiectului - atelierele de lucru manual, se vor realiza împreună cu 60 de elevi de la două instituții de învățământ din Târgu-Mureș: Școala Gimnazială “Alexandru Ioan Cuza” - clasa a V-a B, și școala Gimnazială “Romulus Guga” - clasa a VII-a A.

Scopul proiectului este diversificarea intervențiilor terapeutice oferite de specialiștii din Fundația Transilvană Alpha copiilor cu dizabilități din Centrul PERSEVERENȚA, cu activități realizate prin intermediul artei. Rezultatele preconizate sunt: dezvoltarea cognitivă și socio-emoțională, a creativității și abilităților artistice pentru 20 de copii cu dizabilități, dezvoltarea atenției, a capacității de exprimare, dobândirea sentimentului de competență, creșterea stimei de sine, cu efect general asupra îmbunătățirii calității vieții acestor copii.

De asemenea, un alt scop al acestui proiect este integrarea socială a copiilor cu dizabilități și conștientizarea importanței susținerii acestora în rândul școlarilor. Prin desfășurarea de activități artistice și de creație comune, copiii cu nevoi speciale vor avea ocazia să lucreze și să petreacă timp de calitate cu alți copii de vârsta lor, iar în același timp elevii vor conștientiza nevoia de integrare și socializare a copiilor cu dizabilități. Activitățile comune vor lega social, emoțional și intelectual cele două grupuri - elevii și copiii cu dizabilități.

Proiectul se va finaliza cu un eveniment artistic special susținut de copiii din Centrul de Zi PERSEVERENȚA la Cetatea Medievală din Târgu-Mureș și cu o expoziție foto inedită, având ca protagoniști copiii implicați în proiect și lucrările realizate de ei, ceea ce va aduce în fața comunității potențialul creativ și nevoia de a fi vizibili în societate a copiilor cu nevoi speciale.

 

Lasă un comentariu