PRINCIPALUL NECAZ ÎN COMUNA GREBENIȘU DE CÂMPIE ESTE LIPSA REȚELEI DE APĂ POTABILĂ

Distribuie pe:

- Convorbire cu domnul Ștefan Gojman, primarul comunei -

- Care sunt proiectele în derulare în comuna Grebenișu de Câmpie?

- Proiectele care se află în derulare sunt cele de extindere a două cădiri ale școlilor din Grebeniș, cu construirea de grupuri sanitare, lucrări care se realizează prin atragerea de fonduri guvernamentale, prin programul PNDL2, ambele proiecte totalizând circa un milion de lei. Mai avem două proiecte în derulare, la care urmează perioada de licitație, cu finanțare prin fonduri GAL, pentru asfaltarea a peste 700 metri - modernizare stradă și din fonduri proprii, cu finanțare de peste un milion de lei, asfaltare străzi la Valea Sâmpetrului.

- Ce alte proiecte ați avut anterior?

- Am avut un proiect pentru instalarea sistemului de supraveghere video, în valoare de peste 420.000 lei. S-a finalizat recent acest proiect.

- Care este situația școlară în comună?

- Aici avem două școli, și la Valea Sânpetrului încă una, cu peste 50 de elevi, în total avem 231 de elevi în comună.

- Care este activitatea sportivă în comună?

- Avem o asociație sportivă, “Viitorul” Grebeniș, care, la ora actuală, se află pe primul loc în campionatul județean de fotbal.

- Ce activitate culturală se desfășoară în comună?

- Avem un Cămin Cultural, recent construit, un ansamblu de dansuri populare. Plătim unei asociații culturale care să-i învețe pe copii să joace. Mai avem un grup de copii cu care se merge la colindat, am fost cu ei la festivaluri, prin alte comune, pentru păstrarea și conservarea tradițiilor. Se numește Ansamblul “Datina”, format din peste 30 de copii. Pe data de 15 decembrie am avut programat un festival de colinde, cu participarea grupurilor de la Șăulia, Fânațe, Iclănzel, Band, Papiu Ilarian.

- Ce proiecte mai aveți în vedere?

- Avem un proiect pentru modernizare străzi, în interes local, în comuna Grebenișu de Câmpie, pe o lungime de 7 kilometri, în valoare de 11 milioane lei. Este eligibil și așteptăm finanțarea, prin fondul de investiții.

- Care este principala problemă nerezolvată în comună?

- La noi, aici, pe Câmpie, principala problemă dificilă este lipsa rețelei de apă potabilă. De exemplu, în curând se vor termina lucrările la școli, pentru grupurile sanitare. Dar, cum vor funcționa ele, de vreme ce nu avem apă potabilă la rețea? Cu lipsa apei potabile ne confruntăm zi de zi. Sunt nevoit să duc zilnic apă oamenilor, cu mașina pompierilor, dar, apă nepotabilă. Oamenii, în comună, n-au nicio sursă de apă. Au secat pur și simplu fântânile și nu este apă. Până se va introduce apa în comună, va mai dura mult. În baza proiectului pe care-l avem, am trecut de faza de consultanță. Ni s-a spus un termen de 78 de luni până la finalizarea lucrărilor și abia atunci vom avea apă. Contractul are termen de 78 de luni de la începere și valoarea maximă plătibilă de 14.057.500 lei plus TVA. Proiectul a primit avizul de la Aquaserv.

 

Lasă un comentariu