EMISIUNE NUMISMATICĂ: 90 DE ANI DE LA PUBLICAREA ROMANULUI CRAII DE CURTEA-VECHE

Distribuie pe:

Banca Națională a României va lansa în circuitul numismatic, începând cu data de 30 decembrie 2019, o monedă din aur dedicată împlinirii a 90 de ani de la publicarea romanului interbelic Craii de Curtea-Veche.

Aversul monedei redă o compoziție reprezentând Bucureștiul în perioada când se desfășoară acțiunea romanului Craii de Curtea-Veche, inscripția în arc de cerc “ROMANIA”, stema României, anul de emisiune “2019” și valoarea nominală “100 LEI”, iar reversul prezintă portretul și numele scriitorului Mateiu Ion Caragiale, inscripția circulară “CRAII DE CURTEA-VECHE” și anul primei publicări a romanului “1929”.

Monedele din aur vor fi ambalate separat, în capsule de metacrilat transparent și vor fi însoțite de broșuri de prezentare redactate în limbile română, engleză și franceză. Broșurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR și casierului central.

Tirajul maxim pentru această emisiune este de 250 monede din aur, prețul de vânzare (exclusiv TVA, inclusiv broșura de prezentare) este de 1.945 lei pentru o monedă, iar lansarea în circuitul numismatic se realizează prin sucursalele regionale București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României.

Pentru rezervarea pieselor numismatice, în vederea achiziționării, puteți utiliza formularul publicat pe site-ul www.bnr.ro

Lasă un comentariu