PRIMUL MUZEU SUBACVATIC DIN ROMÂNIA VA FI INAUGURAT LA CONSTANȚA

Distribuie pe:

Primul muzeu subacvatic din România se va deschide vara viitoare, la Constanța. Este ideea unui scafandru profesionist constănțean, Roibu Pascale, care și-a folosit în acest scop economiile și, pasionat de arheologie, a adunat din adâncul Mării Negre, dar și din albia Dunării, vestigii antice și chiar epavele unor corăbii de război.

 Statuia poetului Ovidius, realizată de un sculptor din Craiova, Gabriel Rizea, a fost realizată să reziste câteva sute de ani sub apă. Ea e înconjurată de amfore moderne, care au fost lăsate pe fundul mării, special pentru a prinde patină.

Toate exponatele vor fi scufundate la 10 metri, în zona Cazinoului din Constanța, la o adâncime nu prea mare, tocmai pentru ca și cei neinițiați în scufundări să poată vizita muzeul subacvatic, însoțiți de un instructor.

Astfel de muzee sunt un punct de atracție în multe țări din lume. În Italia, Mexic sau în Insulele Canare, sute de statui, acoperite de vegetație marină, sunt un adevărat paradis care îi invită pe pasionații de scufundări să-l descopere.

Lasă un comentariu