AL DOILEA TRANSPLANT DE CORD DIN ACEST AN, DIN ȚARĂ, REALIZAT CU SUCCES, LA TÂRGU-MUREȘ!

Distribuie pe:

Un tânăr de 36 ani, din județul Suceava, a primit o inimă nouă, vinerea trecută, în urma celui de-al doilea transplant de cord din acest an din țară, realizat la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant (IUBCvT) Târgu-Mureș, de o echipă condusă de șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară, prof. dr. Horațiu Suciu. Intervenția a durat aproximativ cinci ore și jumătate.

Pacientul era în evidența Institutului, din 2012, suferind de o insuficiență cardiacă progresivă, a declarat dr. Suciu, precizând, totodată, că numărul tinerilor care suferă de disfuncții cardiace este în creștere: “Putem observa, în practica clinică, un număr tot mai mare de pacienți, în special tineri, care se prezintă cu semne de disfuncție cardiacă și acest lucru nu face decât să ne convingă să continuăm această activitate, pentru că transplantul cardiac este singura metodă, să-i spunem așa, de vindecare a acestor pacienți”.

Potrivit Agenției Naționale de Transplant, citată de agerpres.ro, donatorul este un tânăr de 28 ani din Oradea, internat cu un traumatism craniocerebral, și pentru care, în ciuda eforturilor medicilor, nu s-a mai putut face nimic, fiind declarat în moarte cerebrală.

“Familia tânărului a găsit puterea de a transforma propria dramă în speranță pentru alți oameni, necunoscuți, și a fost de acord cu prelevarea organelor. (...) Nimic nu poate compensa pierderea unui membru al familiei, dar poate gândul că au dăruit o șansă la viață celor aflați în suferință, le poate aduce alinare. Ne înclinăm cu emoție în fața familiei donatorului pentru decizia luată”, se arată într-o postare pe pagina de socializare a Agenției Naționale de Transplant, potrivit sursei citate.

Lasă un comentariu