RÂMNICU VÂLCEA A PRINS CURAJ, DUPĂ VICTORIA CU SAVEHOF

Distribuie pe:

Râmnicu Vâlcea are procentaj maxim după primele două confruntări din cadrul Grupelor Principale ale Ligii Campionilor, după ce a izbutit să o învingă și pe Savehof, duminică, în Suedia, scor 23-17, și păstrează șanse pentru calificarea în sferturile de finală ale competiției. SCM Râmnicu Vâlcea a intrat cu zero puncte în Grupele Principale, însă a reușit să învingă pe Ljublijana și Savehof și să revină în lupta pentru calificarea în sferturile de finală ale competiției, având avans de două puncte față de cele două adversare învinse până acum. “Suntem mulțumiți de rezultatul obținut în Suedia, a fost o victorie concludentă, în urma unui joc foarte bun făcut de echipa noastră, în special pe faza de apărare. Forma echipei este una bună, atmosfera e extraordinară, toate fetele sunt la un nivel ridicat”, a declarat Florentin Pera, antrenorul celor de la Vâlcea.

URMĂTOAREA ȚINTĂ - “COLOSUL” DIN GYOR

Următoarea partidă pentru vâlcence este și cea mai grea, acasă, împotriva maghiarelor de la Gyor, duminică, 9 februarie, de la ora 15. Gyor împarte prima poziție a grupei cu franțuzoaicele de la Brest Bretagne. “Urmează meciul cu Gyor. Ar fi un bonus pentru echipa noastră, dar noi nu gândim așa, chiar dacă întâlnim o echipă care are 5 trofee ale Ligii Campionilor câștigate. Din ce știu sunt neînvinse de 2 ani, de 33 de meciuri nu au pierdut niciun meci în Liga Campionilor, deci sigur că Gyor va pleca favorită în acest joc, însă la Vâlcea atmosfera e una incendiară, forma prin care trecem noi în momentul de față e una optimă și bună. Sper să reușim să confirmăm tot ce am realizat în ultima perioadă. Să dăm dovadă de atitudine, în primul rând, să jucăm cu multă ambiție, cu abnegație, să fim din nou așa cum am fost noi pe faza de apărare în ultimele meciuri. Suntem echipa cu cele mai puține goluri primite din Liga Campionilor până în momentul de față, ceea ce e un lucru extraordinar. E o onoare pentru noi să jucăm cu o echipă de nivelul Gyor-ului și sunt convins că vom face un meci mare. Să credem în șansa noastră, chiar dacă plecăm cu șansa a doua, fiecare meci în parte, indiferent de adversar, eu îl pregătesc la victorie”, a completat Pera. La rândul său, Mădălina Zamfirescu, una dintre cele mai constante jucătoare a celor de la SCM Râmnicu Vâlcea, a declarat că echipa este pregătită să facă un meci împotriva împotriva multiplei campioane a Europei, Gyor. “Încercăm în primul rând să ne bucurăm de un handbal frumos, avem un meci acasă, în propria sală, alături de suporterii noștri și sper din suflet să facem un meci bun și să ieșim sănătoase. Calculele sunt deja puțin făcute, șansele sunt mici ca ele să câștige în partea cealaltă, cu Brest și cu Buducnost, așa că eu cred că încă o victorie ne-ar aduce undeva la 80% în sferturi”, a adăugat Zamfirescu.

Cu șanse reale de calificare în sferturi este și CSM București. “Tigroaicele” au reușit o victorie impresionantă, duminică, acasă, împotriva unei alte echipe din Franța, Metz, scor 32-27. Cristina Neagu a marcat 14 goluri, iar CSM a revenit în lupta pentru primele patru locuri ale grupei. CSM este pe locul 5, cu 5 puncte, la egalitate cu Kristiansand, viitoarea adversară (deplasare, duminică, 9 februarie). “Am urmărit meciul și chiar mă bucur enorm pentru fete și ar fi un lucru foarte bun pentru România”, a completat Mădălina Zamfirescu.

 

Lasă un comentariu