O VERIGHETĂ, GĂSITĂ CU AJUTORUL UNUI CÂINE POLIȚIST

Distribuie pe:

Un câine polițist din Marea Britanie a avut nevoie de doar două minute pentru a găsi verigheta unui bărbat, pe care acesta o aruncase în urma unei dispute cu soția lui, informează Press Association.

Potrivit Poliției din comitatul West Midlands, un câine din rasa ciobănesc german pe nume Odin a început rapid să caute obiectul pierdut după ce polițistul care avea animalul în grijă a văzut doi bărbați, înarmați cu o lanternă, căutând acea verighetă pe o pajiște din Harborne, Birmingham.

“Se pare că bărbatul și-a smuls inelul de pe deget și l-a aruncat într-un moment de furie, însă în scurt timp a regretat felul în care a acționat și a început să-l caute cu disperare”, a dezvăluit agentul de poliție Carl Woodall.

“Câinii noștri sunt antrenați pentru a adulmeca mirosul uman. Bărbații căutau de ceva vreme, iar inelul era foarte mic, așa că nu știam dacă există o urmă de miros suficient de puternică pentru ca Odin să o poată detecta”.

“Dar mi-a dovedit că mă înșel și m-a condus către inel în doar câteva secunde. Era căzut în iarba înaltă de câțiva centimetri”.

“Era întuneric beznă. Bărbații ar fi putut continua căutarea toată noaptea și tot nu l-ar fi găsit”, a mai adăugat Carl Woodall.

Lasă un comentariu