ESCROCHERIA “ACOPERIȘUL”, METODĂ DE JEFUIRE A UNOR GRUPURI ORGANIZATE DE ROMI FACE RAVAGII LA TÂRNĂVENI!

Distribuie pe:

Stereotipurile nemăsurate ale unor grupuri de romi, implicate în înșelăciuni, tâlharii, terorizare, țepuire, intimidare și amenințări, în special asupra bătrânilor fără capacitate de apărare, se cunosc și iau o amploare din ce în ce mai mare. Pentru puternicii zilei, aceasta nu a existat și nu exista nici acum. Sub ștampila anume aceea de hoți, tâlhari, criminali și în general de firi impulsive, violente care poartă cuțitul la cingătoare, victimele acestora sunt dominate de frică. O frică istorică ancestrală. Comportarea abjectă a acestor grupuri ucide orice sentiment de demnitate, civism și comportare omenească a victimelor acestora.

În mare măsură, fenomenul înșelăciunilor prin metoda “ACOPERIȘUL” și “acțiunea burlanul” au dus la abrutizarea ființei umane, bătrânilor, neputincioșilor și victimelor acestora, persoanelor fricoase, labile, fragile și temătoare. E un cerc vicios pe care nu îl poate străpunge decât realitatea vie, realitatea necifrată a unor fapte și infracțiuni imobinabile. Că sunt romi care fură, jefuiesc e o realitate de necontestat. Că sunt romi care trăiesc din cerșit și că își obligă copiii să stea cu mâna întinsă, slabi și jerpeliți, fără să fi trecut măcar o zi pe la școala e și acesta un adevăr. Romii le fură oamenilor găinile, lemnele din pădure, bunurile din gospodării. Ocupația unora dintre romi este îngrijorătoare.

Metoda infracțiunilor “ACOPERIȘUL” și “acțiunea burlanul” sunt metode rafinate, deosebit de grave și periculoase pentru cei care cad în capcana escrocilor și infractorilor de acest fel. Aceștia, în cele mai dese cazuri, cu multă abilitate și dexteritate intră în curtea omului, împotriva voinței și consimțământului acestuia, chipurile, pentru remedierea unor deficiențe, numai de ei știute la acoperiș sau la scocurile și burlanele de scurgere a apei, de sub strașina casei. Lucrări absolut inutile, dar motive de escrocare și înșelăciune a proprietarului imobilului. Mulți dintre aceștia, de frică, teamă și amenințări, lăsându-se păgubiți de mari sume de bani. Cei care nu acceptă de bună voie să le plătească escrocheria acestor parșivi sunt bătuți, agresați, îmbrânciți, amenințați cu moartea ori cu incendierea caselor. La Târnăveni s-au întâmplat multe astfel de cazuri pe străzile “Victor Babeș”, “George Coșbuc”, și strada “Republicii”. Ultimul eveniment de acest fel, la data de 20 februarie 2020, când un grup de romi bine organizat, fără nicio înțelegere și împotriva voinței totale a proprietarului au intrat în curtea acestuia cu o scară și cu o viteză amețitoare, au procedat la decopertarea unei părți a acoperișului clădirii și apoi demontând un scoc de scurgere a apei. Proprietarul imobilului cu vehemență și imediat le-a cerut acestora fără nicio ezitare refacerea și readucerea de urgență a acoperișului și a scocului demontat la starea inițială. Culmea ironiei, cu extrem de mult tupeu, șeful bandei de infractori îi solicită proprietarului o fabuloasă sumă de bani. Acesta nu se lăsă intimidat și nici escrocat și cu telefonul în mână dorește a sesiza poliția. Îi este smuls telefonul din mână, lovit cu pumnul în coaste, la ficat și apoi de către un altul în testicule, dureri atroce. În cele din urmă, proprietarul reușește să sesizeze poliția. Dându-și seama despre aceasta, cei trei infractori fug de la locul faptei ca potârnichile. Un echipaj al poliției s-a deplasat la fața locului.

Spre lauda lor, în scurt timp echipajul de poliție a identificat șeful grupului infracțional, un anume Gabor cu buletin de Sighișoara. Cu plângere la poliția Târnăveni, cazul în speță se află în atenția acesteia pentru ca infractorii să dea socoteală în fața legii pentru faptele lor.

Lasă un comentariu