RISC REDUS SĂ NE INFECTĂM CU COVID-19 DE PE SUPRAFEȚE?

Distribuie pe:

Expertul german Hendrik Streeck, citat de descopera.ro, susține că e o probabilitate foarte redusă de a ne infecta atunci când suntem în public, întrucât coronavirusul nu rezistă decât extrem de puțin pe suprafețe.

Virusologul a făcut un studiu în localitatea Heinsberg, epicentrul epidemiei de Covid-10 din Germania, și spune că sunt riscuri extrem de mici ca cineva să se infecteze cu coronavirus atunci când merge la cumpărături, la coafor sau la restaurant.

Astfel, Hendrik Streeck, profesor de virusologie și directorul Institutului de Virusologie și Cercetare HIV al Universității din Bonn, contrazice una din teoriile pe care oamenii le-au tot auzit în ultima perioadă, și anume că acest virus ar rezista pe suprafețe.

Streeck afirmă că orașul Heinsberg are cam un sfert de milion de locuitori, 1.400 de cazuri confir-mate și 46 de decese din cauza coronavirusului.

Acesta a mers inclusiv în locuințe în care se aflau mai multe persoane care aveau Covid-19 și afirmă că nu există niciun risc semnificativ să te infectezi atunci când mergi la cumpărături.

„Am luat mostre de pe clanțe, telefoane și toalete și nu am reușit să cultivăm coronavirusul în laborator, pe baza acestor probe.

Este nevoie ca o persoană infectată să tușească pe mână, să atingă imediat o clanță și tot imediat o a doua persoană să atingă acea clanță și apoi fața", explică specialistul german.

Totodată, și un alt virusolog german, Christian Drosten, a venit cu precizări similare. Acesta a spus într-un interviu despre coronavirus, citat de mediafax.ro, că acesta se usucă rapid și singurul mod prin care poate fi contactat e să se inhaleze pur și simplu secreții care conțin Covid-19.

Lasă un comentariu