“DORIM UN ÎNVĂȚĂMÂNT DE PRIMĂ LINIE, CU ADEVĂRAT PRIORITATE NAȚIONALĂ”

Distribuie pe:

Au trecut două luni, perioadă care ni se pare o veșnicie tuturor și încă nu știm ce va fi. Știm că speranță trebuie să avem cu toții. Dragi colegi, ați muncit cu toții, eu sunt ferm convinsă. Gândurile noastre pro și contra, metode, mijloace, materiale, proiecte, platforme, zoom-uri, facebook, messenger, whatsapp, mesaje, le-am împărtășit împreună. Le-am făcut toate, fără să ne vedem, cu toții am stat în casă, chiar ne-am îndemnat unii pe alții, mai ales pe copii, dar și pe noi înșine. Îndepărtarea de cei dragi ne-a trecut în fiecare minut prin minte.

Cu toate acestea, am muncit cu toate puterile, am făcut lucruri puțin cunoscute sau chiar necunoscute, ne-am învățat, am învățat să putem lucra cu acest online, despre care, la început, am crezut că va dura puțin și trece, dar nu a trecut și încă nu va trece. A făcut fiecare coleg ce a știut mai bine cu elevii din toate categoriile sociale, cu mijloace materiale, uneori total diferite, cu elevii din zone și familii defavorizate, de ce să nu zicem, chiar sărace. Am muncit fiecare din casa noastră, cum era ea și cum am putut! Sunt sigură că fiecare dintre noi știe unde rămâne la sfârșit de an școlar și de unde începe celălalt an. Elevii, de oriunde sunt, nu vor pierde! Am fost părtașă la multe probleme, dar și alături de ei, colegii mei, copii, părinți. Cel mai mult am discutat cu secretarele, contabilii, directorii și, mai mult, cu responsabilii IȘJ Mureș. Împreună am lămurit ministerul, prin reprezentantul nostru sindical, Marius Nistor - președintele Federației Sindicatelor din Educație Spiru Haret, să nu sufere nicio categorie din sistemul de învățământ.

Am fost împreună, suntem împreună și vom fi împreună! Prin această sintagmă “Uniți suntem mai puternici!”, am contribuit și noi, sindicatul, datorită membrilor săi, la susținerea celor din linia întâi, cu cât și cu ce s-a putut.

Așa am încheiat un protocol cu Sindicatul Sanitas Mureș și am cumpărat măști speciale și chirurgicale, protocol care va avea viitor și cu alte acțiuni. Am donat o sumă de bani Federației Sindicatelor din Educație Spiru Haret, pentru achiziționarea unui aparat performant de ventilație, U.J.S.L Mureș - Filiala CNSLR Frăția pentru a întreține clădirea, unde, de altfel, avem sediul și noi. Am susținut și IȘJ-Mureș, cât și Primăria Ibănești, unde avem cabana de agreement a sindicatului. Desigur că se putea mai mult, dar posibilități și necesități vor mai fi. Am credința că fiecare dintre voi a făcut o donație cât de mică, unei persoane cunoscute sau nu.

Cred că avem cu toții respect și considerație față de cei care ne-au păzit, care ne-au dat siguranță și liniște: poliția, armata, pompierii. Le mulțumim cu toată recunoștința pentru că au fost în linia întâi pentru noi!

Am depășit împreună o etapă grea, urmează sfărșitul anului școlar, la cei mici și cei mari, examene peste examene, atât pentru elevi cât și pentru dascăli.

Urmează o muncă grea a IȘJ Mureș, a conducerii școlilor, personalului didactic și didactic auxiliar, nedidactic, o susținere și implicare a părinților, urmează o muncă densă, grea pentru toți. Să trecem cu bine, cu sănătate, cu răbdare, echilibru și multă, multă credință.

Trebuie să demonstrăm că suntem puternici, să depășim greutățile, să ne întărim sufletul, sunt sigură că nu vom ieși cu sufletul așa cum am început această perioadă grea. Desigur că avem dorințe, cerințe, uneori, pretenții normale și avem mai ales speranțe. Dorim un învățământ de primă linie, cu adevărat prioritate națională. Dorim banii promiși, banii legali, să putem face față și în astfel de momente, să nu ne găsească de fiecare dată nepregătiți. Și dacă tot vorbesc de a investi în învățământ bani suficienți și necesari, adaug că cea mai bună investiție a fost, este și va fi copilul, deci să o facem cu toți cei implicați în sistemul de învățământ.

Să creștem copii sănătoși, instruiți, educați, dornici de autodepășire, iubitori de oameni și de țara lor.

Succes la toate examenele care urmează, putere de muncă tuturora și multă, multă implicare!

Lasă un comentariu