CINE A INVENTAT CUVÂNTUL “ALO”, UTILIZAT ZILNIC DE MILIOANE DE OAMENI

Distribuie pe:

“Alo” este salutul telefonic pe care îl utilizează, în fiecare zi, milioane de oameni, la nivel mondial, dar puțini știu cine a inventat acest cuvânt, devenit celebru.

Alexander Graham Bell este considerat a fi inventatorul telefonului. În anul 1876, acesta a brevetat pentru prima dată în istorie un dispozitiv capabil să emită și să recepționeze cuvintele rostite.

Bell și-a dorit ca formula de deschidere a unei discuții la distanță să fie cuvântul “ahoe”, utilizat de marinari pentru a opri un vas, dar varianta aceasta nu a prins deloc la public.

Un an mai târziu, în anul 1877, Thomas Edison a fost întrebat de directorul unei companii locale de telegraf din Pittsburg la vremea adoptării telefonului: “Care ar fi un salut adecvat pentru a începe o convorbire telefonică?”. Atunci, Edison a folosit apelativul folosit de englezi la vânătoarea de vulpi: “Alooo”.

Ulterior, un istoric englez pe nume Allen Koenigsberg a căutat, timp de 5 ani, prin volumul uriaș de materiale găsit în depozitul AT&T din New York, pentru a afla dacă informația cu pricina se verifică.

Acesta a găsit o epistolă scrisă chiar de Edison, în care spunea: “Alo este salutul telefonic de utilizat pe distanțe mari, fiind cel mai ușor de auzit”. (sursa și foto - cunoastelumea.ro)

 

Lasă un comentariu