MIHAELA ȘI CLAUDIU EVI AU SEMNAT CU CS GLORIA 2018 BISTRIȚA NĂSĂUD!

Distribuie pe:

O veste proastă pentru iubitorii handbalului de la Târgu-Mureș. Sâmbătă, 4 iulie, în cadrul unei conferințe de presă, și-au anunțat oficial plecarea de la CSM Târgu-Mureș. Una dintre protagonistele ultimelor ediții de campionat, aflată și în acest an în lupta pentru promovare, se destramă, din cauza lipsei sprijinului din partea autorităților locale. Cei mai titrați antrenori din țară la nivel de junioare, profesorii Mihaela Evi și Claudiu Evi vor antrena la CS Gloria 2018 Bistrița Năsăud! Prof. Mihaela Evi va antrena noua echipă de Divizia A a CS Gloria 2018 Bistrița Năsăud, iar prof. Claudiu Evi va coordona întreaga activitate sportivă a juniorilor clubului bistrițean. „Am ales Bistrița pentru că avem aceeași viziune despre ceea ce înseamnă un club de succes: o piramidă completă la junioare, cu o bază solidă la inițiere, care să alimenteze constant cu jucătoare crescute în pepiniera proprie echipa mare a clubului și o echipă de tineret, pentru a face mai ușoară trecerea de la junioare la rigorile din Liga Florilor - MOL. Ne propunem ca CS Gloria 2018 Bistrița Năsăud să devină cel mai puternic centru de copii și juniori din România. Proiectul «Gloria Junior» trebuie încurajat, dezvoltat și luat ca exemplu și de ceilalți din țară. Construim o echipă foarte tânără de Divizia A cu jucătoare de mare perspectivă, componente ale echipelor de Junioare și Tineret ale României, care în viitorul apropiat vor deveni soluții pentru echipa mare a clubului", a spus Mihaela Evi. În 2009, Mihaela și Claudiu Evi au pus bazele unui proiect unic în România, un club privat - Olimpic Târgu-Mureș, care a dominat timp de 8 ani toate competițiile de junioare la care a participat. Echipa a fost de cinci ori campioană națională și de trei ori vicecampioană națională. În anul 2018, artizanii generației de succes de la Târgu-Mureș au făcut pasul spre CSM Târgu-Mureș. Sezonul 2018-2019 a fost încununat cu cel mai important titlu - echipa fiind campioană la nivelul junioarelor I, iar o lună mai târziu, cu același lot care avea o medie de vârstă de 18 ani, s-a ajuns până la barajul de promovare în Liga Florilor - MOL. Soții Mihaela și Claudiu Evi sunt de 6 ori campioni naționali - 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2019, și de 3 ori vicecampioni naționali - 2011, 2013, 2018, deținând totodată trofee în competiții internaționale, la Sarius Cup - Slovacia, Cell Cup - Ungaria și Smederevo Trophy - Serbia. Mihaela Evi coordonează împreună cu Horațiu Pașca naționala de junioare a României, iar Claudiu Evi este membru în Consiliul de Administrație al Federației Române de Handbal. Împreună cu soții Evi vor merge, la Bistrița, jucătoarele Andreea Târșoagă, Maria Ola, Flavia Stan, Roxana Guță, Tania Coșarcă și Luciana Bercea. Monica Bărăbaș a fost deja anunțată ca transferată la Corona Brașov. Tot la Corona Brașov vor pleca și jucătoarele Sarah Darie, Ioana Ugran, Carla Lăcătuș și Flavia Munteanu.

 

CONSPIRAȚIE ÎMPOTRIVA CAMPIOANEI?

CFR Cluj a terminat la egalitate, scor 2-2 (2-1), meciul disputat, duminică, în deplasare, cu Astra Giurgiu, în etapa a VI-a a play-off-ului Ligii I, la fotbal. Clujenii au condus cu 2-0 și, în urma egalului, au pierdut locul I în clasament, în favoarea formației CS Universitatea Craiova, formație care devine acum favorită la titlul de campioană a României. La finalul partidei, antrenorul Dan Petrescu s-a declarat mulțumit de prestația echipei sale, cu toate că recunoaște că nu a înțeles exact cum CFR Cluj a încasat cele două goluri. Antrenorul campioanei României a invocat un complot împotriva CFR-ului din partea celorlalte echipe din Liga 1. „Ghinionul a fost principalul motiv pentru care am ajuns aici. Cu FCSB am avut noroc, acum s-a întors. Nu înțeleg cum au dat două goluri pentru că au avut maxim două ocazii. Meritau victoria, dar ăsta este fotbalul. Presiunea este foarte mare, trebuie să știm să trecem peste aceste momente. Echipa a jucat bine, am dominat, când ai Budescu, Alibec, Răduț, știam că se poate întâmpla orice. Dacă vom câștiga toate meciurile, putem câștiga titlul. Astăzi nu meritam să primim două goluri. Nu am înțeles cum am primit primul gol. Alibec a marcat prea ușor, acolo, gol. Depinde ce vom face în celelalte meciuri până la meciul de la Craiova. Mi-aș dori ca atunci când vine Craiova aici, Astra să joace cu același spirit și să văd în teren pe Budescu, Alibec și Fatai că nu i-am văzut la meciul tur. Erau dispăruți, la meciul tur de la Craiova niciunul nu a jucat, sper la Giurgiu când vine Craiova, să fie cei 3, sper ca cei de la Botoșani să joace meciul vieții, Steaua la fel și după cine merită să câștige, normal așa ar fi. Mi se pare ciudat ce s-a întâmplat la ultimul meci cu Mediaș, cum a luat roșu Buș, cum n-am primit penalty clar cu Craiova, azi eu cred că a fost penalty la Camora, arbitrajele sunt cum sunt și n-am văzut un arbitraj împotriva Craiovei deloc, n-aș vrea să le iau din merite că n-ar fi corect, dar sunt multe lucruri care se întâmplă și nimeni nu le vede", a spus Dan Petrescu, după egalul cu Astra, scor 2-2.

 

VESTE PROASTĂ PENTRU SELECȚIONERUL MIREL RĂDOI!

Internaționalul român Denis Drăguș (20 de ani) s-a accidentat, sâmbătă, într-o partidă amicală pe care echipa sa, Standard Liege, a câștigat-o împotriva celor de la Kortrijk, scor 3-2. Denis Drăguș a început partida contra celor de la Kortrijk ca titular și a fost unul dintre cei mai activi oameni din atacul formației antrenate de Philippe Montanier. Nu s-a ferit să intre în combinații, a apărut și la finalizare, însă o fază care părea una banală i-a încheiat prematur evoluția. În minutul 27 al meciului, la un balon aruncat în careu, Drăguș a încercat să preia balonul, talonat de un adversar, acesta s-a dezechilibrat și a aterizat greșit cu piciorul, luxându-și glezna. Românul a avut nevoie de câteva minute bune pentru a primi îngrijiri medicale, însă rămânerea sa în teren a fost una imposibilă. Medicii au cerut schimbare și l-au însoțit pe român în afara terenului, oferindu-i sprijin. Tânărul fotbalist român a jucat foarte puțin sezonul trecut, iar în această stagiune de pregătire avea șansa să-i demonstreze lui Philippe Montanier că merită mai mult. Rămâne de văzut cât de gravă este accidentarea fostului jucător de la Viitorul Constanța. Denis Drăguș s-a transferat la Standard Liege în vara lui 2019, de la Viitorul Constanța, pentru 1.8 milioane de euro. Acesta poate evolua atât ca atacant, cât și ca aripă. A adunat două prezențe pentru reprezentativa de seniori a României, dar și altele cinci pentru „tineret", acolo unde a și marcat de două ori.

 

SIMONA HALEP A ANUNȚAT CÂND POATE REVENI PE TEREN

Simona Halep, numărul doi mondial, a anunțat că ia în calcul să participe la turneul de la Palermo, programat să înceapă pe 3 august. Simona Halep, Horia Tecău și Marius Copil au evoluat, duminică, la Cluj-Napoca. Simona Halep și Horia Tecău au câștigat, scor 6-3, 6-4, meciul de dublu mixt cu Gabriela Ruse și Marius Copil, disputat în cadrul turneului demonstrativ Winners Open. „S-a schimbat viața mea. Totul e diferit. Faptul că nu mai călătoresc a fost și un lucru bun, pentru că m-am odihnit foarte mult, mi-am dorit acest lucru. E greu fără turnee, simt lipsa lor, sper ca în curând să putem călători în liniște și fără teamă, pentru că este un pic îngrijorător. Nu am luat încă o decizie clară, dar eu sper să încep cu Palermo", a declarat Simona Halep. Turneul de la Palermo este prima competiție oficială care va fi organizată de când au fost sistate turneele de tenis, din cauza pandemiei cu coronavirus în luna martie. Turneul din Sicilia va avea loc începând cu 3 august, iar organizatorii speră să se desfășoare și cu spectatori în tribune, întrucât insula nu a fost afectată de multe cazuri de infectări cu corornavirusul. Directorul turneului a invitat-o pe Simona și speră să poată aduce în Italia și alte jucătoare, precum Elina Svitolina (5 WTA) și Kiki Bertens (7 WTA). Premiile la acest turneu vor fi de 2.225.000 dolari.

 

MOTOARELE AU PORNIT DIN NOU ÎN FORMULA 1

Pilotul finlandez al echipei Mercedes, Valtteri Bottas, a câștigat, duminică, Marele Premiu al Austriei, prima etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, desfășurată pe circuitul de la Spielberg, fără spectatori, el fiind urmat de Charles Leclerc din Monaco (Ferrari) și de britanicul Lando Norris de la McLaren-Renault, ultimul aflat la primul podium din carieră. Plecat din pole-position, Bottas a condus cursa din primul până-n ultimul tur, iar coechipierul lui, britanicul Lewis Hamilton, a trecut linia de sosire al doilea, dar sextuplul campion mondial a fost retrogradat pe locul 4, după o penalizare de cinci secunde, primită pentru că a cauzat un acroșaj cu thailandezul Alexander Albon de la Red Bull. Spaniolul Carlos Sainz jr. (McLaren-Renault) a fost al cincilea, iar Sergio Perez (Racing Point), al șaselea. Pe locurile 7-10 s-au clasat în ordine francezul Pierre Gasly (Alpha Tauri), francezul Esteban Ocon (Renault), italianul Antonio Giovinazzi (Alpha Romeo) și germanul Sebastian Vettel (Ferrari). Cursa de duminică a avut numeroase incidente, fiind necesară intervenția safety car-ului de trei ori. Doar 11 piloți au trecut linia de sosire, printre cei nouă care au abandonat numărându-se sportivii Red Bull, olandezul Max Verstappen, locul 2 la start, și Alexander Albon. Festivitatea de premiere a avut loc ținându-se cont de măsurile de distanțare. Locurile podiumului au fost depărtate, piloții au purtat măști, dar nu s-a renunțat la tradiționala baie cu șampanie. Înaintea cursei, piloții de Formula 1 s-au adunat pe linia de start, pentru a-și arăta angajamentul în favoarea luptei împotriva rasismului. Purtând tricouri negre cu mesajul „End Racism (n.r. - Sfârșit rasismului)", șase piloți, Charles Leclerc, Max Verstappen, Carlos Sainz, Danil Kvyat, Antonio Giovinazzi și Kimi Raikkonen, au rămas în picioare și 14 au îngenuncheat, în semn de sprijin pentru mișcarea Black Lives Matters. Hamilton a purtat un tricou negru, inscripționat cu Black Lives Matters.

 

TOP 10, CEI MAI BUNI PASATORI DECISIVI AI SECOLULUI 21

Atacanții marchează pe bandă rulantă grație talentului, calităților fizice și mintale, dar și datorită unor colegi extrem de inspirați la ultima pasă. În ultimii 20 de ani, unii fotbaliști s-au remarcat doar prin pasele de gol oferite colegilor, alții doar prin goluri, iar fenomenele prin ambele categorii. Este și cazul „monștrilor" Leo Messi și Cristiano Ronaldo. Cei doi se află în TOP 10 cei mai buni marcatori din istoria fotbalului, dar au demonstrat că sunt și niște excelenți pasatori. Cei mai mari din ultimii 20 de ani, cel puțin. TOP 10: 1. Leo Messi - 391 pase de gol, în 866 de meciuri; 2. Cristiano Ronaldo - 258, în 1.008 meciuri; 3. Luis Suarez - 256, în 713 meciuri; 4. Mesut Ozil - 253, în 654 de meciuri; 5. Angel Di Maria - 235, în 695 de meciuri; 6. Cesc Fabregas - 234, în 800 de meciuri; 7. Xavi - 230, în 950 de meciuri; 8. Frank Ribery - 227, în 659 de meciuri; 9. Thomas Müller - 224, în 667 de meciuri; 10. Steffen Hoffmann - 201, în 629 de meciuri. Vin foarte tare din urmă: 12. Kevin De Bruyne - 200, în 520 de meciuri; 16. Neymar - 190, în 501 meciuri.

 

Lasă un comentariu