PSD AȘTEAPTĂ RĂSPUNS LA 5 ÎNTREBĂRI

Distribuie pe:

PSD a adresat, joi, public, cinci întrebări președintelui Klaus Iohannis și conducerii PNL în legătură cu banii de la Bruxelles. Social-democrații susțin că, la negocierile de la recentul summit UE, România a pierdut bani și a acceptat să-și majoreze contribuțiile la bugetul Uniunii Europene.

“5 întrebări pentru președintele Iohannis și PNL:

1. În propunerea inițială a Comisiei Europene, România ar fi primit 31 de miliarde de euro pentru politica de coeziune. Acum primim circa 26,8 miliarde. De ce a pierdut România 5 miliarde de euro în timpul negocierilor?

2. România a acceptat să crească contribuția la bugetul UE cu 2 până la 5 miliarde de euro. De ce?

3. România nu beneficiază de fonduri pentru regiunile mai puțin dezvoltate (Nord-Est cu 39% din media UE și Sud-Vest cu 45% din media UE/PIB pe locuitor). Bulgaria primește 200 milioane de euro pentru regiuni mai puțin dezvoltate, Cehia 1,55 miliarde de euro pentru sporirea gradului de coeziune regională, Polonia 600 milioane de euro pentru regiuni mai puțin dezvoltate, iar Portugalia 300 milioane de euro pentru regiuni în tranziție. De ce România nu beneficiază de aceste alocări suplimentare?

4. În propunerea inițială a Comisiei, România avea alocate 33 de miliarde pentru relansarea economică, din care 2/3 erau granturi. Acum primim 33,5 și doar #jumătate sunt granturi, iar pentru cele 16 miliarde care pot fi accesați în următorii ani trebuie să returnăm 12 miliarde. De ce?

5. În 9 luni de zile, Guvernul PNL nu a propus niciun proiect pentru atragerea fondurilor europene. Cum va reuși cu #ZEROPROIECTE  să acceseze cele 70% dintre fonduri în următorii 2 ani?”- este mesajul postat pe pagina de socializare a Grupului Senatorial PSD.

 

Lasă un comentariu