PÂNĂ LA 31 AUGUST, ROMÂNII POT CUMPĂRA TITLURI DE STAT

Distribuie pe:

Începând de luni, 10 august 2020, românii pot subscrie pentru noi emisiuni de titluri de stat, destinate exclusiv populației, în cadrul Programului Tezaur, cu scadențe la 1, 2, 3 și 5 ani.

Potrivit Ministerului Finanțelor Publice (MFP), perioada de subscriere se va încheia pe data de 31 august 2020.

“Aceste emisiuni reprezintă o alternativă de economisire avantajoasă pentru români, având în vedere că veniturile provenind din dobânzi sunt neimpozabile.

Rata dobânzii este de 3,5% - pentru un an, 4% - pentru 2 ani, 4,25% - pentru 3 ani, 4,75% - pentru 5 ani, fără plafon individual de subscriere.

Titlurile de stat pot fi cumpărate de la unitățile Trezoreriei Statului, în perioada 10-31 august 2020, de la unitățile CN Poșta Română (în perioada 10-28 august în mediul urban și în perioada 10-27 august în mediul rural).

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea unei cereri doar în perioada de subscriere.

Titlurile de stat sunt în formă dematerializată și au valoare nominală de 1 leu. Dobânda este plătită la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans.

În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moștenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă calitatea”, precizează MFP. (L.P.)

Lasă un comentariu