ACȚIUNE PENTRU PREVENIREA ȘI COMBATEREA ILEGALITĂȚILOR ÎN DOMENIUL SILVIC

Distribuie pe:

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, alături de reprezentanții altor structuri, au derulat, la sfârșitul săptămânii trecute, o acțiune de amploare, în baza Planului de acțiune ,,Scutul Pădurii”, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale din domeniul silvic. La această operațiune au participat peste 75 de polițiști de ordine publică, rutieră, investigare a criminalității economice și transporturi, precum și jandarmi, reprezentanți ai Gărzii Forestiere Brașov și ai Direcției Silvice Mureș, care au acționat pentru combaterea activităților ilicite în domeniul exploatării, prelucrării și comercializării materialului lemnos. Cu acest prilej, au fost executate 28 de controale specifice pe linia provenienței, prelucrării, depozitării, valorificării și legalității transportului materialului lemnos. Totodată, au fost verificate 2 instalații de debitare a lemnului rotund, 2 depozite de material lemnos și 2 piețe, târguri și oboare, fiind totodată controlate peste 275 de mijloace de transport.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 37 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 19.400 de lei, dintre acestea 2 fiind pentru nerespectarea prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, 35 fiind prevăzute de alte acte normative.

Polițiștii mureșeni au confiscat valoric 506,37 metri cubi de material lemnos, în valoare de peste 109.000 de lei (lemn de lucru și lemn de foc), aflăm de la subinspector de poliție Emanuela Fărcaș, purtător de cuvânt la Inspectoratul de Poliție Județean Mureș. Domnia sa adăuga că astfel de acțiuni vor fi desfășurate în continuare de polițiștii mureșeni, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale din domeniul silvic.

Lasă un comentariu