DECIZIA GUVERNULUI DE CREȘTERE CU 14% A PUNCTULUI DE PENSIE ESTE LUATĂ PE FUNDAMENTAREA BUGETARĂ ACTUALĂ

Distribuie pe:

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a precizat miercuri că decizia de mărire a punctului de pensie cu 14% a fost luată de Guvern pe fundamentarea bugetară actuală și a adăugat că PSD nu mai are în Parlament “forța” pe care o avea în ce privește o eventuală modificare a ordonanței de urgență privind rectificarea bugetară.

“Decizia pe care Guvernul Orban a luat-o de creștere cu 14% a punctului de pensie este o decizie luată pe fundamentarea bugetară actuală prezentată de Ministerul Finanțelor, nu este o decizie luată din niciun alt motiv decât acela de ce poate bugetul să acopere în acest moment, să susțină după o perioadă extrem de grea, în care locuri de muncă au fost puse în pericol și le-am salvat prin programe de sprijin oferite imediat tuturor celor care s-au confruntat cu aceste situații.(...) Nu este o decizie pe care am luat-o pentru că nu înțelegem nevoia de creștere, am luat-o în raport cu ce poate susține bugetul în acest moment”, a spus Alexandru la Palatul Parlamentului.

Întrebată ce va face Guvernul dacă PSD modifică ordonanța de urgență privind rectificarea bugetară astfel încât pensiile să crească cu 40%, ministrul Muncii a spus că social-democrații nu mai au “aceeași forță” pe care o aveau.

“Să vedem ce se va întâmpla și, în mod evident, vom discuta la momentul respectiv. (...) Cum vedeți, PSD nu mai are aceeași forță pe care o avea, acest lucru sugerează faptul că inclusiv din rândul dânșilor sunt parlamentari care judecă rațional, care își dau seama de ceea ce se întâmplă, care sunt conștienți că a ostiliza pensionarii cu cei care muncesc, a da acest semnal, ceea ce PSD face în acest moment, lasă să se înțeleagă că nu vor cei care muncesc, sau că trebuie luat de la cei care muncesc pentru a putea crește pensiile și că PNL nu dorește. Nu este adevărat, toate deciziile pe care le-am luat, inclusiv cele legate de măsurile active pentru a sprijini piața forței de muncă, au fost decizii fundamentate pe posibilitățile bugetare. Inclusiv în PSD există oameni care înțeleg acest lucru și vă asigur, din toate semnalele pe care le primesc, că foarte mulți pensionari înțeleg acest lucru, înțeleg ce face PSD, încearcă să creeze un conflict între cei care muncesc, sugerând că nu ar mai trebui să sprijinim pe acești oameni prin măsurile active, prin șomajul tehnic. (...) Că nu ar mai trebui să facem, să îi lăsăm fără locuri de muncă, ca să putem să mărim la 40% punctul de pensie”, a menționat ea.

Lasă un comentariu