VACCINURILE ANTIGRIPALE NU SUNT ASOCIATE CU AUTISMUL LA NOU-NĂSCUȚI

Distribuie pe:

Cercetătorii suedezi de la Institutul Karolinska, citați de descopera.ro, infirmă orice asociere între vaccinurile antigripale administrate femeilor însărcinate și tulburările pe spectrul autist în cazul copiilor acestora.

“Tulburările spectrului autist afectează neurodezvoltarea copiilor și sunt caracterizate prin comunicarea defectuoasă, lipsa abilităților sociale și a comportamentului repetitiv. Această boala începe în copilărie.

În timp ce unele studii indică faptul că vaccinarea împotriva gripei, în timpul sarcinii, are efecte pozitive, atât în cazul mamei, cât și al copiilor, riscurile pe termen lung ale vaccinării împotriva H1N1 (gripa porcină), în timpul vieții fetale, nu au fost examinate în detaliu.

Cu toate acestea, în două studii recente am putut exclude faptul că descendenții femeilor supuse vaccinării împotriva gripei sau a gripei H1N1, în timpul sarcinii, și mai ales în primul trimestru, au un risc crescut de a dezvolta o tulburare de spectru autist.

În cadrul cercetării, am analizat datele legate de vaccinarea femeilor însărcinate, din șapte regiuni, între anii 2009 - 2010, și cele din registrul național al pacienților suedezi, pentru a identifica tulburările din spectrul autist în cazul copiilor.

Dintre cei 39.726 de copii expuși la vaccin, 394 (incidență cumulativă de 1%) au avut un diagnostic de tulburare a spectrului autist, în decursul a șase ani, comparativ cu 330 (1,1%) din cei 29.293 de copii care nu au fost expuși la vaccin.

Ajustând potențialii factori care ar putea influența rezultatele, expunerea la vaccinul H1N1 în timpul vieții fetale nu a fost asociată cu un diagnostic ulterior al copilului, de tulburare a spectrului autismului. Rezultatele au fost similare pentru vaccinări în primul trimestru de sarcină.

Constatările noastre sunt importante, deoarece unii oameni au suspectat că vaccinările ar putea provoca autism, iar mișcarea antivaccinare pare să crească în lumea occidentală.

Așadar, cercetarea privind vaccinarea nu a fost niciodată mai importantă. Anticipând un vaccin împotriva Covid-19, este foarte probabil ca milioane de femei însărcinate să primească un astfel de vaccin. Deși grupul nostru de cercetare nu a studiat efectele vaccinului Covid-19, cercetările privind vaccinarea împotriva H1N1 extind înțelegerea actuală pe care o avem despre vaccinuri, sarcină și bolile descendenților, în general”, explică oamenii de știință suedezi.

Lasă un comentariu