PARACETAMOLUL ALUNGĂ TEAMA ȘI SENTIMENTELE NEGATIVE...

Distribuie pe:

Cercetătorii americani de la Universitatea din Ohio, citați de descopera.ro, susțin că unul dintre cele mai comune și mai consumate analgezice din lume, medicament eliberat fără rețetă (acetaminofen, cunoscut și drept paracetamol), face mai mult decât să ne înlăture durerile de cap.

Noile dovezi arată că paracetamolul duce și la o creștere a comportamentului riscant!

“În studiul nostru, am constatat că acetaminofenul îi face pe oameni să aibă mai puține emoții negative atunci când iau în considerare activități riscante. Pur și simplu, nu le mai este teamă!

Având în vedere că 25% din populația din SUA folosește acetaminofen în fiecare săptămână, reducerea în percepția riscurilor și creșterea în comportamentul riscant ar putea avea efecte importante asupra societății.

Descoperirile noastre sugerează că efectele medicamentului asupra ameliorării durerii implică și anumite procese psihologice, diminuând percepția oamenilor față de sentimentele negative, reducerea empatiei și chiar pierderea funcțiilor cognitive. Într-un mod similar, cercetarea sugerează că abilitățile oamenilor de a evalua și percepe riscurile pot fi perturbate atunci când aceștia consumă acetaminofen.

Deși efectele ar putea părea ușoare, trebuie să fie luate în considerare, având în vedere că este cel mai comun ingredient pentru medicamentele din SUA și regăsit în 600 de tipuri diferite de medicamente care pot fi eliberate cu sau fără rețetă. În concluzie, trebuie să analizăm mai bine efectele medicamentelor eliberate fără rețetă.

În această perioadă, acetaminofenul (paracetamolul) este considerat un medicament esențial de Organizația Mondială a Sănătății și chiar recomandat de Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA, celor care au simptome ale infecției Covid-19.

De exemplu, prin efectele secundare, s-ar putea ca o persoană cu simptome ușoare de Covid-19, care folosește acetaminofen, să creadă că nu este riscant să se întâlnească sau să îmbrățișeze alți oameni”, atrag atenția oamenii de știință americani. (L.P.)

Lasă un comentariu