TRATAMENT REVOLUȚIONR ANTICANCER, FĂRĂ MEDICAMENTE ȘI FĂRĂ EFECTE SECUNDARE...

Distribuie pe:

Cercetătorii singaporezi de la Universitatea Tehnologică Nanyang, citați de descopera.ro, susțin că au realizat un tratament revoluționar de tip “cal troian” pentru a determina celulele canceroase să se autodistrugă, toate acestea... fără a utiliza medicamente!

“Cheia tehnicii este utilizarea unei nanoparticule acoperite cu un aminoacid specific, numit L-fenilalanină, pe care se bazează celulele canceroase pentru a crește. L-fenilalanina nu este produsă de organism, ci este absorbită din carne și produse lactate.

În testele efectuate pe șoareci, nanoparticulele, numite Nano-pPAAM, au ucis celulele canceroase în mod specific și eficient, prezentându-se ca un aminoacid înainte de a determina celulele să se distrugă singure. Modul de autodistrugere este declanșat pe măsură ce nanoparticulele pun în producție anumite substanțe chimice, cunoscute sub numele de specii reactive de oxigen (ROS). Procesul este suficient pentru a distruge celulele canceroase, lăsând intacte celulele vecine sănătoase.

Contrar abordărilor convenționale, tehnica noastră a implicat utilizarea nanomaterialului, ca medicament, în loc de purtător al substanțelor. Proprietățile selective ale Nano-pPAAM sunt intrinseci și nu trebuie să fie activate de niciun stimul extern. Aminoacidul L-fenilalanină acționează ca un cal troian (o mantie) pentru a masca compusul nanoterapeutic din interior.

În studiul nostru, am demonstrat că nano-pPAAM distruge aproximativ 80% din celulele cancerului de sân, piele și gastric, la șoareci, aproximativ la egalitate cu medicamentele actuale pentru chimioterapie.

De remarcat că, aceste nanoparticule au aproximativ aceeași eficacitate, dar fără toate efectele secundare ale tratamentelor pentru cancer. Deși nano-pPAAM este periculos pentru celulele canceroase, se bazează pe o nanoparticulă clasificată ca fiind sigură pentru oameni.

Deși există o cale lungă de parcurs înainte ca aceste teste de laborator să conducă la tratamente eficiente pentru oameni, abordarea cercetătorilor din întreaga lume ar trebui să simplifice producția acestui tip de tratament.

Până în prezent, s-au efectuat doar teste de laborator și pe șoareci, dar rezultatele inițiale sunt foarte promițătoare”, explică oamenii de știință singaporezi. (L.P.)

Lasă un comentariu