ALIMENTE PE CARE NU AR TREBUI SĂ LE COMBINĂM NICIODATĂ

Distribuie pe:

Doctorul american în nutriție, Liz Weinandy, citat de descopera.ro, susține că în timp ce unele combinații de alimente și băuturi merg perfect împreună, altele ne dau organismul peste cap, prezentându-ne și produsele pe care nu ar trebui să le combinăm niciodată.

Lapte și ceai - Ceaiul negru este bogat în antioxidanți care scad inflamația și reduc riscul apariției bolilor cronice, inclusiv a celor cardiovasculare și a diabetului. Însă, dacă îl amesteci cu lapte, îi anulezi proprietățile benefice, pentru că laptele împiedică absorbția antioxidanților. To-todată, nu beneficiezi nici de o doză de calciu în plus, întrucât cafeina din ceai scade absorb-ția acestui mineral sănătos. Când vrei să dai un gust special ceaiului tău, stoarce o lămâie, pentru că va crește cantitatea de antioxidanți absorbită de organism.

Pâine albă și gem - Combi-nația de pâine albă și gem nu este deloc sănătoasă. Când o mănânci, nivelul de zahăr din sânge crește rapid, iar corpul tău trebuie să lucreze din greu pentru a-l aduce la nivel normal, secretând insulină. Glicemia ta scade, în cele din urmă, însă același lucru se întâmplă și cu energia și starea ta de spirit. Te simți obosit și te enervezi foarte repede. Pe termen lung, acest proces poate epuiza pancreasul și poate crea rezistență la insulină, ceea ce duce la diabet. Înlocuiește pâinea albă cu una din cereale integrale, care încetinește digestia și previne creșterea nivelului de zahăr din sânge.

Salată și sosuri degresate - Când vrei să eviți grăsimile din salată și folosești un sos degresat, reduci absorbția nutrienților. Atunci când vrei să mănânci o salată delicioasă, alege uleiul de măsline și un strop de zeamă de lămâie.

Alcool și cofeină - Nu amesteca niciodată alcoolul cu băuturi care conțin cofeină. Energia pe care ți-o dă cofeina poate masca intoxicația cu alcool, astfel că nu îți dai seama cât ești de amețit și poți bea mai mult decât vrei. Același lucru se întâmplă și dacă amesteci votcă și energizante. În plus, persoanele care combină cofeina cu alcoolul au un risc mai mare de a fi implicate în accidente.

Burger și bere - Ambele produse sunt procesate de ficat, iar organismul tău va începe cu alcool, pentru că îl consideră toxină. În aceste condiții, grăsimea rămâne în sânge mai mult timp și ajunge să fie depozitată în țesut gras. De asemenea, după această combinație, digestia se face mai încet și te simți balonat. (L.P.)

Lasă un comentariu