ACȚIUNE COMUNĂ A POLIȚIEI ROMÂNE ȘI CFR CĂLĂTORI, PENTRU SIGURANȚA TRANSPORTURILOR

Distribuie pe:

Polițiștii de la transporturi au desfășurat, recent, o acțiune națională, în trenurile de călători, stațiile de cale ferată și aeroporturi, pentru limitarea efectelor pandemiei SARS COV-2 și creșterea siguranței călătorilor.

Astfel, sub coordonarea Direcției de Poliție Transporturi, polițiștii Serviciului Județean de Poliție Transporturi Mureș au acționat  pentru creșterea gradului de ordine și siguranță publică și pentru verificarea respectării regulilor pentru limitarea efectelor pandemiei SARS COV-2, cu sprijinul jandarmilor și al reprezentanților CFR Călători.

Echipele de control au fost prezente în trenurile de călători, stațiile de cale ferată și aeroporturi, acționând pentru păstrarea măsurilor de siguranță sanitară în rândul călătorilor.

Purtarea măștii de protecție la bordul trenurilor CFR Călatori este obligatorie pe toată durata călătoriei, precum și în zonele de așteptare a trenurilor - stații de cale ferată, peroane, săli de așteptare.

În urma activităților de verificare desfășurate, forțele de ordine au legitimat peste 50 de persoane, fiind aplicate 15 sancțiuni contravenționale în valoare de 1.600 de lei.

Dintre acestea, 12 sancțiuni au fost aplicate conform Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

De asemenea, au fost verificate 13 stații CFR și 11 trenuri de călători.

Recomandăm tuturor persoanelor să păstreze distanțarea fizică și să poarte masca de protecție în trenuri, în stațiile de cale ferată și în toate spațiile publice deschise.

De asemenea, este important ca pasagerii să evite aglomerația și să nu aleagă pentru destinația lor doar trenurile de la orele de vârf.

Suntem la datorie, pentru siguranța cetățenilor și vom aplica în continuare legea, în toate situațiile în care se impune luarea măsurilor legale.

Lasă un comentariu