Concursul național ,,Mesajul meu antidrog"

Distribuie pe:

Ajuns la cea de-a XIV-a ediție, concursul ,,Mesajul meu antidrog" reprezintă un proiect sustenabil, cu tradiție, al Agenției Naționale Antidrog și un exemplu de bune practici în domeniul cooperării cu instituțiile reprezentative din mediul școlar. În județul Mureș concursul a fost implementat de Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Mureș, în colaborare cu Casa de Cultură a Studenților Târgu-Mureș și Inspectoratul Școlar Județean Mureș. În acest an, tema concursului „Mesajul meu antidrog" a fost „Colorează-ți viața altfel ... fără droguri!".Secțiunile la care s-au înscris elevii pentru a participa au fost: Eseu literar, Arte vizuale și Film de scurt metraj.

,,Dorința a fost ca și în acest an să se dea continuitate acestui demers preventiv, care își propune a conferi adolescenților încadrați într-o formă de învățământ o alternativă la consumul de droguri", susținea Roman Ioan Aleodor, coordonator CPECA Mureș.

Lucrările declarate câștigătoare participă la jurizarea națională, iar câștigătorii acesteia vor fi premiați de Agenția Națională Antidrog.

Premierea celor mai buni

Festivitatea de premiere pentru faza județeană a competi-ției a avut loc la sediul Casei de Cultură a Studenților din Târgu-Mureș.

În urma procedurii de jurizare, au fost declarate câștigătoare: la Secțiunea Arte vizuale - gimnaziu: locul I - Alexandrescu Alina, clasa a VIII-a, Liceul Tehnologic ,,Vasile Netea" Deda; Secțiunea Arte vizuale - liceu: locul I - Simon Zsuzsanna, clasa a IX-a, Liceul Tehnologic ,,Petru Maior" Reghin; Secțiunea Eseu literar - gimnaziu: locul I - Lucrarea cu titlul ,,Nu asta e soluția", scrisă de Cesar Jesica Andra, clasa a VII-a, Școala Gimnazială ,,Miron Neagu" Sighișoara; Secțiunea Film de scurt metraj - liceu: locul I - Filmul cu titlul „Colorează-ți viața altfel... fără droguri!", realizat de Csiky Eduard - Emil, clasa a XI-a, Liceul cu Program Sportiv „Szasz Adalbert" Târgu-Mureș.

Premiile cu care au fost recompensați tinerii au fost asigurate de partenerii de la Casa de Cultură a Studenților Târgu-Mureș. Acestea au fost în ton cu secțiunea la care au participat: cei de la Arte vizuale au primit diverse ustensile de pictură, celor de la Eseu li s-au oferit cărți, iar celor de la Film de scurt metraj un aparat video - foto.

Lasă un comentariu