DEMISIA USR DIN PARLAMENT A CREAT NERVOZITATE; NU AFECTEAZĂ PENSIILE LOR SPECIALE

Distribuie pe:

Demisia parlamentarilor USR din Legislativ “a creat nervozitate” unor partide care nu doresc eliminarea pensiilor speciale, a declarat, ieri, deputatul Stelian Ion.

“Ne-am respectat cuvântul dat cetățenilor. Am depus aceste demisii, asigurându-ne, astfel, că pe viitor nu vom beneficia de acele pensii speciale pe care le-am criticat ani de-a rândul. Și am fost primii în Parlament care am venit cu un proiect de lege privind eliminarea pensiilor speciale. (...) Ce s-a întâmplat, interesant, însă, după acest gest, a fost reacția celorlalte partide - mult zbucium, mult freamăt, multă zvârcolire, ca și cum gestul nostru ar fi afectat mandatele lor și pensiile lor speciale. Nu, nu afectează pensiile lor speciale”, a afirmat deputatul USR, într-o conferință de presă.

El a adăugat că ar fi fost normal ca și alți

parlamentari care susțin că vor eliminarea pensiilor speciale să-și dea demisia.

“De unde acest freamăt, acest zbucium din partea lor? Este simplu, din faptul că se vedeau obligați să recurgă la un gest asemănător. Era normal ca toți cei care pretindeau că nu sunt de acord cu aceste pensii speciale și nu le doresc, să-și dea demisiile având în vedere că încă nu am reușit abrogarea pensiilor speciale. În loc să facă lucrul ăsta, iată, au criticat și au aruncat în spațiul public tot felul de fake news-uri cum că demisiile nu ar fi valabile și sunt perfect valabile. Se poate lua act, în Parlamentul României, oricând de aceste demisii, ele operează cu data de 18 decembrie, pentru că și o zi lipsă dintr-un mandat are drept consecință imposibilitatea de a beneficia de aceste pensii speciale. Dacă nu ai un mandat complet, nu poți beneficia de aceste pensii speciale”, a explicat Stelian Ion.

Potrivit acestuia, USR nu va renunța în viitoarea legislatură la proiectul de lege privind eliminarea pensiilor speciale, acesta fiind din 2017 “în sertarele” Parlamentului.

“Vrem o Românie fără hoție, o Românie fără pensii speciale, fără imunități parlamentare și fără penali în funcții publice. O Românie fără hoție i-a supărat, iar, foarte tare pe unii, suficient de tare încât să formuleze și acțiuni în instanță, pentru că s-au considerat discriminați. (...) Am fost primii care am depus în această legislatură, din 2017, un proiect de lege pentru eliminarea pensiilor speciale. Acest proiect de lege este în sertarele Parlamentului și PSD-ul, în special, dar și alte partide care fac un joc dublu, au făcut în așa fel încât acest proiect să nu fie votat. Din 6 decembrie, începând cu noua legislatură, vom depune eforturi astfel încât acest proiect să devină o realitate și să nu mai avem pensii speciale, nici pentru parlamentari, nici pentru aleșii locali, avem un proiect inclusiv pentru aleșii locali, nici pentru celelalte categorii. Iar acolo unde, din punct de vedere constituțional, există anumite impedimente să formulăm astfel încât legea să treacă de filtrul Curții Constituționale”, a transmis Stelian Ion.

 

 

Lasă un comentariu