“Porodica” lui Daea... merge mai departe!

Distribuie pe:

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a postat în transparență decizională proiectul de Hotărâre a Guvernului care va reglementa programul de susținere a producției de tomate în spații protejate, în primăvara anului 2023.

Cuantumul ajutorului de minimis va fi în valoare de 3.000 euro/1.000 mp/beneficiar, iar resursele financiare alocate sunt în sumă de 262.999.000 lei (53,142 milioane euro) și se asigură din bugetul aprobat pentru MADR pe anul 2023. Schema de ajutor de minimis se aplică pe întreg teritoriul României în anul 2023, pentru susținerea producției de tomate în spații protejate, cultivate în Ciclul I de producție.

“În aceste zile, deși se apropie sărbătorile de iarnă, legumicultorii se află în plin proces de pregătire a producerii răsadurilor pentru înființarea culturilor în spații protejate, prioritare fiind tomatele pentru ciclul I de producție. De aceea, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a elaborat și a pus în consultare publică proiectul de HG pentru a da un semnal celor care vor să continue Programul de susținere a producției de tomate în spații protejate sau celor care vor să acceseze pentru prima dată acest program”, a declarat ministrul Petre Daea, potrivit unui comunicat al MADR. (foto - agro-tv.ro) (I.S.)

Ileana Sandu

Lasă un comentariu