PREMIERĂ PENTRU TURISMUL DIN ROMÂNIA: PRIMA NAVĂ DE CROAZIERĂ CARE VA STRĂBATE DELTA DUNĂRII

Distribuie pe:

Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării, împreună cu armatorul Marius Crivțonencu, au inaugurat, în weekend, Nava de croazieră “Diana”, care va deveni, astfel, parte componentă a turismului deltaic, informează DC News.

Nava de croazieră “Diana” reprezintă o premieră pentru turismul din Delta Dunării, oferta turistică fiind de natură a prezenta Delta, pe toate cele trei brațe de vărsare în Marea Neagră. Croazierele organizate de Nava “Diana” sunt o oportunitate de promovare turistică, o dată în plus, a localităților Sulina, Sfântu Gheorghe și a orașului Ismail din Ucraina. De asemenea, în oferta turistică vor fi integrate și comunitățile românești de pe malul ucrainian.

“Este un proiect care a pornit în urmă cu câțiva ani, când am reușit să coagulez experiența de marinar cu cea de armator, cu cea de investitor în turism, iar prin proiectul «Croazieră în Delta Dunării cu vaporul “Diana”» dorim ca acest  început să arate că se poate, și avem nevoie să arătăm aceste frumuseți și natura la ea acasă, pe tot parcursul unui sejur, al unei vacanțe. De aceea am  căutat, prin acest pachet, prin acest proiect, să încurajăm comunitățile locale, meșteșugurile locale, tradițiile localnicilor, produsele culinare din zonă, astfel încât să arătăm că se poate, și că Delta este unică în Europa prin ceea ce oferă. Acum vom deschide acest proiect cu o croazieră pe brațul Sulina, urmând ca pachetul de 7 nopți să fie pe brațul Chilia, cu escală la Ismail. E un proiect transfrontalier dezvoltat și încurajat de autoritățile din Ismail și Tulcea, apoi pe brațul Sulina, continuând cu brațul Sfântu Gheorghe, cu minunata vărsare a Dunării în mare, cu frumusețile rezervației în care ne aflăm, de la Tulcea și până la vărsare”, a spus Marius Crivțonencu, gazda evenimentului.

“Delta Dunării trebuie să devină o destinație specială pentru turiști”

Alături de ministrul Apelor și Pădurilor, Barna Tanczos, au luat parte și președintele Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării, Cătalin Țibuleac, alături de gazdă, armatorul Marius Crivțonencu. “Este o ocazie unică, specială și pentru mine, și este o onoare să pot să particip la un asemenea eveniment. Ministerul Mediului și Organizația Biosferei Deltei Dunării sprijină activitatea economică bazată pe dezvoltare durabilă în Delta Dunării. Este extrem de important ca această locație spectaculoasă, unică, extraordinară, să fie vizitată de turiști și, în același timp, să respectăm principiul de bază din Delta Dunării, protejarea naturii, protejarea mediului înconjurător și protejarea acestei biodiversități unice. Delta Dunării trebuie să devină o destinație specială pentru turiști, atât pentru turiștii din România, cât și pentru cei din străinătate”, a spus ministrul Mediului.

Lasă un comentariu