“WATER SONG” - MESAJUL COPIILOR DIN ROMÂNIA TRANSMIS DE ZIUA MONDIALĂ A APEI A AJUNS LA PESTE 3.000.000 DE PERSOANE

Distribuie pe:

Doar în trei zile de la lansarea sa de Ziua Mondială a Apei, pe 22 martie, mesajul copiilor din România a ajuns la peste 3.000.000 de persoane.

Videoclipul “WATER SONG” este primul proiect sonor participativ al copiilor din România dedicat apei și a fost realizat la inițiativa Administrației Naționale “Apele Române”, prin Programul Național Cantus Mundi. Materialul video rezultat a înregistrat peste 100.000 de vizualizări numai pe pagina de Facebook Cantus Mundi România, iar audiența totală a proiectului, cu cele peste 250 preluări în media națională, a cumulat peste 3.000.000 de persoane.

Producția “Water Song” (“Cântecul Apei”) a fost realizată sub îndrumarea artistică a compozitorului și regizorului muzical Gabriel Scîrlet, cu ajutorul înregistrărilor cu sunete ale apei din natură trimise de aproape 1.000 de copii din Cantus Mundi, mixate cu voci ale corurilor din program și cu intervenții sonore ale ansamblului de percuție Young Beats, coordonat de muzicianul Zoli TOTH.

“WATER SONG este un proiect muzical educativ și, de asemenea, ecologic, care se înscrie perfect în filozofia Programului Național Cantus Mundi, aceea de a transforma în bine, prin muzică, lumea în care trăim. În același timp, este o creație cu o încărcătură emoțională puternică, iar impactul acestei producții dezvoltate împreună cu Administrația Națională “Apele Române”, la care au contribuit aproape 1.000 de copii din program, din 23 de județe, ne confirmă deschiderea și înțelegerea pe care o au cei mici pentru lucrurile importante pentru viitorul lor” - a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului Național de Cameră “Madrigal - Marin Constantin”.

“Ne-am dorit ca prin această campanie să transmitem două mesaje importante: «Prețuiește Apa!» și “Să păstrăm apele curate!», iar cei mai buni mesageri au fost copiii. «Water Song» este un proiect de impact național care contribuie la campania activă de conștientizare pe care Apele Române o duc în ceea ce privește efectele negative ale poluării apei” - ing. Laszlo Barabas, director general al Administrației Naționale “Apele Române”.

Creația “Water Song” face parte din campania internațională desfășurată prin programul Națiunilor Unite - UN WATER 22 March WORLD WATER DAY 2021, sub sloganul “Prețuiește apa”.

 

Lasă un comentariu