ROMSILVA PLANTEAZĂ, MAFIA ACȚIONEAZĂ...

Distribuie pe:

De la mijlocul lunii februarie până în prezent, Regia Națională a Pădurilor - Romsilva a plantat circa 9,5 milioane de puieți forestieri * a împădurit 1.229 hectare; * a înființat perdele forestiere pe 7 hectare * a regenerat natural alte 2.846 hectare * a realizat lucrări de completări pe 1.024 hectare și lucrări de refaceri pe 117 hectare * a regenerat 347 hectare fond forestier privat administrat de Romsilva.

Regia Națională a Pădurilor - Romsilva va regenera, în cursul anului 2021, pe durata campaniilor de împăduriri de primăvară și toamnă, 12.670 hectare, din care 8.037 hectare prin regenerări naturale și 4.633 hectare prin lucrări de împăduriri, informează reprezentanții Regiei, cu mențiunea că lucrările de regenerare a fondului forestier proprietatea publică a statului din acest an vor fi făcute în urma unei investiții de 199,2 milioane lei.

În ultimii cinci ani, Romsilva a regenerat 75.401 hectare fond forestier de stat, 48.163 hectare prin regenerări naturale și 27.238 hectare prin lucrări de împăduriri, fiind plantați în acest interval 151,66 milioane puieți forestieri, cu o investiție totală de 665,6 milioane de lei.

Regia Națională a Pădurilor - Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile țării și asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate.

Mafia... nu doarme!

Reamintim că, la începutul acestei luni, polițiștii din cadrul Biroului Combaterea Delictelor Silvice Mureș au pus în aplicare 17 mandate de percheziție domiciliară la sediile și locuințele unor persoane fizice și juridice bănuite de ilegalități în domeniul silvic, potrivit unui comunicat remis de Inspectoratul General al Poliției Române, preluat de agențiile de presă.

Acțiunile s-au desfășurat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, dosarul penal vizând săvârșirea infracțiunilor de tăiere ilegală și furt de arbori, evaziune fiscală, abuz în serviciu, delapidare și fals intelectual.

“Din cercetări a reieșit că, în perioada 2019-2020, mai multe societăți comerciale din județul Mureș, având ca obiect de activitate exploatarea forestieră, ar fi extras în mod ilegal din fondul forestier proprietate publică a statului, masă lemnoasă superioară celei licitate și cumpărate, în baza contactelor de vânzare - cumpărare. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este estimat la peste 540.000 de lei”, se menționează în comunicatul dat publicității.

Pădurarii cer armament pentru autoapărare și intervenție!

Membri ai Federației Sindicatelor din Silvicultură Silva au protestat miercuri, 21 aprilie, în fața Ministerului Mediului, având o serie de revendicări, inclusiv dotarea angajaților care asigură paza pădurilor cu armament, uniforme de serviciu și mijloace de apărare și intervenție.

“Se solicită Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor sprijin pentru dotarea cât mai urgentă a personalului silvic cu atribuții de pază a fondului forestier cu armament de serviciu, cu uniformă de serviciu, cu mijloace de apărare, de intervenție și de deplasare, conform prevederilor Statutului personalului silvic și ale Codului silvic. Reamintim că, printr-o decizie absolut aberantă a Guvernului (H.G nr. 11/2018), a fost interzisă utilizarea anumitor categorii de armament, între care și cel cu care era dotat o mare parte a personalului silvic din România. În prezent, doar jumătate din personalul silvic care apără pădurile statului este dotat cu armament de serviciu”, arată sindicaliștii.

 

Lasă un comentariu