ADUNAREA PARLAMENTARĂ A UNIUNII PENTRU MEDITERANĂ CERE ÎNCETAREA IMEDIATĂ A VIOLENȚELOR ÎN ORIENTUL MIJLOCIU

Distribuie pe:

Adunarea Parlamentară a Mediteranei (PA-UfM) s-a declarat îngrijorată de escaladarea inacceptabilă a violențelor din Fâșia Gaza, Ierusalimul de Est și Israel și le-a cerut tuturor părților să dea dovadă de reținere pentru a evita alte victime civile nevinovate.

Potrivit unui comunicat postat pe website-ul său, PA-UfM se alătură apelurilor comunității internaționale la detensionarea imediată a situației din Orientul Mijlociu și la găsirea unei soluții diplomatice.

Organizația rămâne angajată față de utilizarea diplomației parlamentare pentru a susține eforturile menite instaurării unei păci durabile în regiune și față de reluarea rapidă a dialogului pentru ajungerea la o soluție bazată pe coexistența a două state, unul israelian și unul palestinian.

Cel puțin 67 de persoane au fost ucise în Gaza și șapte în Israel începând de luni, odată cu escaladarea violențelor dintre Israel și mișcările palestiniene Hamas și Jihadul Islamic. Acestea din urmă au lansat sute de rachete către teritoriul Israelului, multe dintre ele fiind neutralizate de sistemul de apărare antirachetă israelian Iron Dome. (AGERPRES)

Lasă un comentariu