ROMÂNIA ÎȘI REDESCHIDE GRANIȚELE PENTRU INCOMING DE LA 1 IUNIE

Distribuie pe:

Asociația Incoming România (AIR) salută decizia Guvernului de a renunța, de la 1 iunie, la interdicția intrării cetățenilor străini în țară, măsură impusă în starea de urgență și în cea de alertă.

“Este o măsură benefică pentru noi, toți, și este, de fapt, semnalul repornirii turismului internațional în România. De acum înainte, turiștii străini pot sosi să ne viziteze, cu respectarea hotărârilor CNSU privind accesul în țara noastră în funcție de țara de unde sosesc și de riscul acesteia de Covid-19 pentru România. Partenerii străini ai agențiilor românești specializate în incoming din țară așteptau această măsură pentru a promova din nou destinația România și a relua vânzarea de pachete turistice pentru această destinație. Este un semnal puternic extern al siguranței și securității în destinația turistică România”, se arată într-un comunicat al asociației remis luni AGERPRES.

Reprezentanții AIR au transmis mulțumiri pentru “susținere și solidaritate” Alianței pentru Turism (APT), în special Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), Asociației de Ecoturism din România (AER), Federației Industriei Hoteliere din România (FIHR), Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România (FAPT) și Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurante (HORA), iar pentru “sprijin, implicare și soluționare” conducerii Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT).

“România își așteaptă oaspeții, cu încredere, să descopere o țară frumoasă, inspirată de tradiții și vie, cu privirea spre viitor! Țară, Țară, vrem turiști străini!”, au mai spus reprezentanții Asociația Incoming Romania (AIR).

Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică în luna martie 2021 au însumat 431.300, în creștere cu 78,1% față de cele din luna martie 2020. Din numărul total de sosiri, în luna martie 2021, sosirile turiștilor români în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare au reprezentat 94,2%, în timp ce turiștii străini au reprezentat 5,8%.

Lasă un comentariu