ELECTROMUREȘ ROMGAZ, CAMPIOANĂ NAȚIONALĂ ȘI RECORD NAȚIONAL LA JUNIOARE-U23

Distribuie pe:

Echipa de popice junioare “Electromureș Romgaz” Târgu-Mureș a reușit să câștige o nouă medalie de aur și titlul de campioană națională, la turneul final al Campionatului Național, rezervat jucătoarelor sub 23 de ani, competiție desfășurată pe moderna arenă de popice cu 8 piste a complexului sportiv Gheorgheni din Cluj, în zilele de 29 și 30 mai 2021, cu un nou record național de 3406 p.d., în prima zi a competiției. Jucătoarele de la Electromureș Romgaz au dominat întrecerea de la Cluj, câștigând ambele reuniuni a turneului, cu un total de 6663 popice doborâte (3406 p.d.+3257 p.d.). Cele mai valoroase rezultate individuale pe parcursul celor două zile au fost obținute de: Budai Noemi 634 p.d., Szabo Julia Emese 603 p.d., Seres Bernadett 593 p.d., Ciobanu Maria 561 p.d., Fekete Reka 554 p.d. Echipa campioană le-a mai avut în componență pe: Stana Diana Maria, Nagy Alexandra Bianca, Molnar Izzabela și Vita Anita. La prima participare la un turneu final, tinerele popicare de la CSM Târgu-Mureș, antrenate de Orosz Istvan, au reușit să se claseze pe locul 2, titlul de vicecampioană fiind obținut cu un total de 6379 popice doborâte (3162 p.d.+3217 p.d.). Din tabăra vicecampioanei, cele mai valoroase rezultate au fost obținute de: Bordianu Roxana 583 p.d., Janosi Halmagyi Kriszta 568 p.d., Fancsali Jessica Tamara 553 p.d., Kadar Nora 518 p.d., Adam Erzsebet Alexandra 513 p.d., Szabo Vivien Melinda 500 p.d. Din echipa vicecampioană mai fac parte: Robu Cristina, Bako Blanka, Ciula Geanina Corina și Harcsas Olivia Henrietta. Locul 3 și medalia de bronz au revenit formației Conpet Petrolul Ploiești, cu 6277 p.d., care au devansat formația Rapid București, a patra calificată pentru faza finală.

DINAMO BUCUREȘTI PĂSTREAZĂ TROFEUL CUPA ROMÂNIEI LA HANDBAL MASCULIN ȘI REUȘEȘTE EVENTUL

Campioana din 2021 la handbal masculin, Dinamo București, a câștigat, duminică, și Cupa României, după finala cu HCDS Constanța. Dinamo s-a impus cu scorul de 27-20 (13-10). Trofeul Cupa României se alătură titlului național obținut de dinamoviști în sezonul 2020-2021. Dinamo a cucerit Cupa României și în stagiunea precedentă, tot după o finală cu HCDS Constanța, iar acum își trece în palmares al șaselea trofeu. În finala mică a Cupei României, tot duminică, Steaua București - CSM Bacău, scor 31-28 (17-13). În semifinalele competiției, Dinamo București a dispus de CSM Bacău, cu 27-23, iar HCDS Constanța a trecut de Steaua București, cu 33-28. Semifinalele de sâmbătă, la Sala Polivalentă din București, au fost primele partide cu spectatori în sportul de sală românesc după mai bine de un an pandemic. La finală a asistat și handbalistul dinamovist Javier Humet, iar trofeul a fost dedicat de coechipieri memoriei soției sale, Ana Aida, care a decedat în urma unui accident vascular cerebral.

ROMÂNIA, EȘEC DRAMATIC ÎN MECIUL DECISIV DIN GOLDEN LEAGUE, CONTRA SPANIEI

Naționala feminină de volei a României a terminat pe locul secund Grupa A din Golden League, după ce a pierdut dramatic cu Spania în ultima etapă, scor 2-3 (25-13, 14-25, 25-21, 16-25, 9-15). Fetele antrenate de italianul Luciano Pedulla au impresionat în primele două meciuri de la Cluj-Napoca, în Golden League, dar au pierdut meciul decisiv. După victoriile cu Franța, scor 3-0, și Azerbaidjan, scor 3-0, tricolorele au cedat contra Spaniei. România se mai poate califica la Final Four-ul de la Ruse dacă gazda Bulgaria câștiga Grupa B. În caz contrar, Bulgaria va ocupa al patrulea loc din Final Four din postura de țară gazdă. La Final Four se califică cele trei câștigătoare ale grupelor și țara gazdă / cel mai bun loc 2. Al doilea turneu al Golden League va avea loc în Franța, între 4-6 iunie. Final Four-ul Golden League va avea loc în perioada 19-20 iunie, la Ruse, Bulgaria.

România și-a făcut încălzirea pentru Campionatul European, turneu final găzduit și de Cluj-Napoca

România și-a făcut încălzirea în Golden League pentru Campionatul European din august, unde se              

va duela cu Turcia, Olanda, Ucraina, Finlanda și Suedia, tot la Cluj-Napoca. Turneul final al Campionatului European feminin de volei va avea loc în perioada 18 august - 4 septembrie 2021. Meciurile din grupe vor fi organizate în Belgrad (Serbia - Grupa A), Plovdiv (Bulgaria - Grupa B), Zadar (Croația - Grupa C) și Cluj-Napoca (România - Grupa D). Cele 15 partide din seria de la Cluj-Napoca se vor disputa în perioada 18-25 august. România a mai organizat Campionatul European de volei în 1963, când a obținut medalia de aur la masculin și pe cea de bronz la feminin.

CRISTINA NEAGU, ÎN ALL STAR TEAM AL LIGII CAMPIONILOR LA HANDBAL FEMININ

Căpitanul naționalei României la handbal feminin și al CSM București, Cristina Neagu, a fost aleasă în All Star Team al Ligii Campionilor, sezonul 2020-2021, potrivit anunțului EHF de vineri seară, înaintea Turneului Final 4 de la Budapesta. Cristina Neagu a fost desemnată cel mai bun inter stânga al competiției, după ce a primit șapte nominalizări din partea antrenorilor din Liga Campionilor. În echipa ideală a stagiunii se află și fostele jucătoare ale CSM București, Majda Mehmedovici și Nora Mork. Antrenorul anului a fost ales Ole Gustav Gjekstad.

FABIO QUARTARARO A CÂȘTIGAT MARELE PREMIU AL ITALIEI LA MOTOGP

Succes pentru Fabio Quartararo în Marele Premiu al Italiei la MotoGP. Francezul Fabio Quartararo (Yamaha) a câștigat, duminică, Marele Premiu al Italiei la MotoGP, a șasea etapă a Campionatului Mondial de motociclism viteză. Quartararo a pornit în cursă din pole position. Pe locul doi s-a clasat portughezul Miguel Oliveira, iar pe trei a terminat spaniolul Joan Mir. Etapa următoare, GP-ul Cataloniei, va avea loc în 6 iunie.              

CÂȚI BANI PRIMEȘTE CHELSEA PENTRU CÂȘTIGAREA LIGII CAMPIONILOR

Clubul Chelsea va primi aproape 80 de milioane de euro de la UEFA pentru câștigarea Ligii Campionilor, această sumă reprezentând doar partea sportivă a premiului, informează presa internațională. Echipa care câștigă Liga Campionilor poate încasa în total 82,45 de milioane de euro, dacă se impune în toate meciurile din faza grupelor. Echipa lui Thomas Tuchel a înregistrat două remize în faza grupelor, așa că va încasa aproximativ 79 de milioane de euro. Finalista Manchester City va încasa în jur de 76 de milioane de euro. La aceste sume se vor adăuga cotele de audiență (market pool). Formația Chelsea Londra a cucerit Liga Campionilor, învingând, sâmbătă seară, cu scorul de 1-0, echipa Manchester City, în finala disputată pe Stadionul Dragao din Porto. Golul a fost marcat de Havertz, în minutul 42. Chelsea și-a mai adjudecat trofeul în 2012.             

Lasă un comentariu