ATENȚIE LA BOLILE PE CARE LE POȚI LUA DE LA PISCINĂ! CE PROBLEME DE SĂNĂTATE POT APĂREA

Distribuie pe:

O piscină care nu este întreținută corespunzător poate aduce infecții urinare, fungice sau chiar dermatite. Clorul din piscină poate produce probleme cutanate la nivelul pielii. De asemenea, transpirația în contact cu clorul din apă poate produce iritații grave.

“Piscinele se clorinează și de aici rezultă probleme cutanate, date în primul rând de iritația de la clor și apoi infecții pe care le putem lua a nivel cutanat, de la ciuperci, dermatofiții până la inclusiv tricomonas vaginalis. Se pot agrava anumite suferințe dacă există interacțiunea dintre clor și dermatita atopică”, spune medicul dermatolog.

“Dacă înainte de piscină folosim săpunuri ele pot usca suplimentar pielea și atunci în baza interacțiunii cu clorinarea să se producă iritații suplimentare. Trebuie să avem papuci proprii. Să nu călcăm prea des în jurul piscinelor pentru că putem să mai recrutăm și infecții cu papilomavirusuri, adică veruci”, a mai spus medicul.

Alte probleme de sănătate ce pot apărea din cauza piscinelor sunt: dermatite, ciuperci, deteriorarea părului, diaree, otita înotătorului, conjunctivita. Atenție la igiena din cadrul piscinelor! (capital.ro)

Lasă un comentariu