JOCURILE OLIMPICE - ECHIPAJELE RADIȘ/BODNAR ȘI PRUNDEANU/ENACHE, ÎN SEMIFINALELE A/B LA DUBLU VÂSLE

Distribuie pe:

Echipajele Nicoleta Ancuța Bodnar/Simona Geanina Radiș și Ioan Prundeanu/Marian Florian Enache s-au calificat, vineri, în semifinalele A/B la dublu vâsle feminin, respectiv dublu vâsle masculin din cadrul competiției de canotaj de la Jocurile Olimpice. Echipajul de dublu vâsle feminin, compus din Simona Radiș și Ancuța Bodnar a încheiat pe primul loc seria a doua de calificare, Florin Marian Enache și Ionuț Prundeanu au terminat pe locul 3 seria a treia de calificare la dublu vâsle masculin (M2x). Semifinalele vor avea loc luni.

PRESA DIN HONDURAS DĂ DE PĂMÂNT CU NAȚIONALA ROMÂNIEI

România a debutat cu victorie la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după ce a trecut de Honduras cu 1-0, grație unui autogol forțat de Ciobanu. Presa din Honduras nu a digerat bine eșecul cu România. Jurnaliștii hondurieni de la Mas au scris: “Înfrângere dureroasă la Tokyo 2021, cu un eșec nemeritat împotriva României. Deși Honduras a făcut un meci excelent, nu a avut capacitatea de a înscrie măcar un gol în cele 90 de minute împotriva europenilor, care au respectat planul tactic pe toată durata meciului. Am dominat tot meciul, mai ales în repriza a doua, dar autogolul lui Casildo, de la finalul primei reprize, a fost suficient pentru victoria românilor, care conduc acum grupa, alături de Noua Zeelandă. Oferindu-le astfel românilor un avantaj nemeritat. Când nimeni nu se aștepta, un corner executat de Andrei Ciobanu a fost deviat nefericit de Elvin Casildo, în propria poartă, oferindu-le astfel românilor un avantaj nemeritat. Honduras a încheiat meciul, fiind mai bună, deși nu obține niciun punct. Drumul de la Tokyo începe cu o înfrângere dureroasă, care ne obligă să câștigăm cu Noua Zeelandă, duminică”.

LACI - UNIVERSITATEA CRAIOVA 1-0. DEBUT RUȘINOS ÎN CONFERENCE LEAGUE

Universitatea Craiova a debutat rușinos în Conference League. Laci s-a impus în fața oltenilor cu 1-0. Astfel, oltenii vor avea meci greu în Bănie. Returul va avea loc joi, 29 iulie, de la ora 21:30. Dacă trece de albanezi, Craiova înfruntă Anderlecht în turul 3.

MIREL RĂDOI A ANUNȚAT OBIECTIVUL DUPĂ VICTORIA CU HONDURAS

Selecționerul Mirel Rădoi a analizat meciul cu Honduras, în cadrul conferinței de presă, și a dezvăluit că a primit încurajări din partea altor delegații. Antrenorul vrea trei puncte din următoarele două meciuri, pentru ca tricolorii să se califice. Selecționerul e încrezător că o performanță ca cea de la EURO U21, din 2019, ar putea fi repetată. România a învins, joi, la Kashima, cu scorul de 1-0 (1-0), reprezentativa Hondurasului, în prima etapă a Grupei B a turneului olimpic. Fotbaliștii au fost primii sportivi români care au intrat în competiție la JO de la Tokyo. România este prezentă la turneul olimpic de fotbal, pentru prima oară după 57 de ani. În celălalt meci al grupei, Noua Zeelandă a învins Coreea de Sud, tot cu 1-0. Clasament: 1-2. România, Noua Zeelandă - 3 puncte, 3-4. Coreea de Sud, Honduras - niciun punct. Următoarele partide din această grupă vor avea loc duminică, după următorul program: ora 11.00 - Noua Zeelandă - Honduras; ora 14.00 - România - Coreea de Sud.

FCSB - SHAKHTAR KARAGANDY, 1-0

FCSB a învins, joi, pe Arena Națională, cu scorul de 1-0 (1-0), echipa Șahtior Karagandi, din Kazahstan, în prima manșă a turului doi preliminar al Conference League. Unicul gol al meciului a fost marcat de Andrei Cordea, în minutul 38, cu un șut din afara careului. Returul va avea loc săptămâna viitoare. Andrei Cordea a fost probabil cel mai bun jucător al roș-albaștrilor în acest meci: “Mă bucur că am răsplătit toată munca mea. Depinde doar de mine dacă rămân titular, dacă voi juca la fel și am să fiu un jucător constant. Senzația de la gol nu o pot descrie. E prima dată în viața mea când întâlnesc asemenea suporteri frumoși. I-am zis lui Tavi Popescu că simt că voi marca și mi-a ieșit”, a spus el, după meci.

SPARTAK TRNAVA - SEPSI 0-0. TOTUL SE DECIDE ÎN RETUR!

Sepsi Sf Gheorghe a remizat în prima manșă contra celor de la Spartak Trnava, scor 0-0. Sepsi a debutat în Cupele Europene și a făcut-o curajos. Grozavu l-a preferat în primul 11 pe Fofana lui Vașvari, o mutar care s-a pliat pe ceea ce echipa sa trebuia să joace într-un meci încărcat din punct de vedere fizic. Iar Fofana și-a făcut bine treaba, fiind unul dintre cei mai buni jucători ai echipei sale. În prima repriză, noua achiziție, slovenul Rep, a avut cea mai importantă șansă a lui Sepsi, dar șutul său violent a fost respins de portarul Takac. Și gazdele au avut o șansă bună de gol în prima parte, atunci când Bukata a trimis de la marginea careului, peste poarta lui Niczuly. Meciul s-a terminat 0-0, iar formația lui Leo Grozavu obține un rezultat care o poate ajuta să se califice în turul următor al Conference League. Returul va avea loc peste o săptămână. Sepsi este debutantă în cupele europene.

ȚARA CARE S-A RĂZGÂNDIT

Oficialii din Guineea s-au răzgândit și trimit sportivi la Jocurile Olimpice, după ce, inițial, au anunțat că nu va face acest lucru, din cauza pandemiei de Covid-19. Guvernul, după obținerea de garanții din partea autorităților sanitare, și-a dat acordul pentru participarea sportivilor la cea de-a 32-a ediție a Jocurilor Olimpice, a anunțat ministrul Sporturilor, Sanoussy Bantama Sow. Inițial, Guineea anunțase că nu va trimite sportivi la JO, din cauza pandemiei de Covid-19. O sursă apropiată guvernului de la Conakry a menționat, însă, probleme financiare pentru a justifica abandonul acestei țări sărace din Africa de Vest, cu două zile înainte de ceremonia oficială de deschidere a jocurilor.

Lasă un comentariu