CLASAMENTUL PE MEDALII LA JO 2020. SUA CONDUCE. PE CE LOC A COBORÂT ROMÂNIA?

Distribuie pe:

În clasamentul pe medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo, pe primul loc se află SUA cu 41 de medalii: 14 de aur, 16 de argint și 11 de bronz. SUA este urmată de China, cu 34 de medalii: 16 de aur, 7 de argint și 11 medalii de bronz. Comitetul Olimpic Rus închide podiumul cu 31 de medalii. România a rămas cu patru medalii obținute (una de aur, trei de argint), astfel că a coborât două poziții în clasamentul general, până pe locul 20. Delegația noastră a obținut până acum trei medalii la canotaj și un argint la scrimă, prin Ana Maria Popescu. Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor termina pe 8 august.

ALIN FIRFIRICĂ A RATAT CALIFICAREA ÎN FINALA PROBEI DE ARUNCARE A DISCULUI DE LA JO 2020

Atletul român Alin Alexandru Firfirică a ratat calificarea în finala probei de aruncare a discului, vineri, la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Firfirică a evoluat în Grupa A a calificărilor și a reușit 61,90 metri la cea mai bună încercare a sa, ocupând în final locul 17 în clasamentul general. Ultimul calificat în finala de 12 a fost jamaicanul Chad Wright, cu 62,93 metri. Cea mai bună performanță a calificărilor a reușit-o suedezul Daniel Stahl, 66,12 metri. Cea mai bună aruncare a lui Firfirică de anul acesta a fost de 63,55 metri, la Turku (Finlanda). România participă cu 10 atleți la Jocurile Olimpice de la Tokyo: Florentina Costina Iușco, Alina Rotaru (ambele la săritura în lungime), Claudia Mihaela Bobocea (1.500 m), Daniela Stanciu (săritura în înălțime), Alin Alexandru Firfirică (aruncarea discului), Marius Iulian Cocioran (50 km marș), Rareș Andrei Toader (aruncarea greutății), Bianca Florentina Ghelber (aruncarea ciocanului), Andrea Miklos (400 m), Mihăiță Alexandru Novac (aruncarea suliței). Atletismul românesc a cucerit la Jocurile Olimpice 11 medalii de aur, 14 de argint și 10 de bronz. Ultima medalie este cea de aur, obținută de Constantina Diță, la Beijing, în 2008, în proba de maraton.

ECHIPAJUL FEMININ AL ROMÂNIEI A OCUPAT LOCUL 6, ULTIMUL, ÎN FINALA PROBEI DE 8+1 LA JOCURILE OLIMPICE

Echipajul 8+1 al României, format din Magdalena Rusu, Viviana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Denisa Tîlvescu plus Daniela Druncea, a ocupat locul 6, ultimul, în finala probei, desfășurată, vineri, la Sea Forest Waterway. Româncele au fost cronometrate cu șase minute, patru secunde și șase sutimi, la patru secunde și 93 de secunde, de echipajul medaliat cu aur, cel al Canadei (5:59.13). Pe locul al doilea s-a clasat Noua Zeelandă (6.00.04), la 91 de sutimi. China (6.01.21) a ocupat ultima treaptă a podiumului, la două secunde și opt sutimi. Înaintea României s-au mai clasat SUA (6:02.78), la 3.65, și Australia (6.03.92), la 4.79. România rămâne cu patru medalii cucerite la Tokyo, una de aur, la dublu vâsle feminin, și trei de argint, la patru rame masculin, la dublu rame masculin și la spadă. Aceasta a a fost ultima finală A cu participare românească în probele de canotaj de la JO. Canotoarele și canotorii români vor reveni în țară, duminică, în jurul orei 14.30.

DAVID POPOVICI RĂMÂNE FENOMENAL, DEȘI N-A LUAT MEDALIE NICI ÎN A DOUA SA FINALĂ LA TOKYO

David Popovici (16 ani) a luat startul, joi dimineață, în finala probei de 100 metri liber de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Popovici, considerat unul dintre înotătorii de mare viitor din natația mondială, a terminat doar pe locul 7, cu timpul 48.04 într-o cursă câștigată de supercampionul Caeleb Dressel (24 de ani), cu un nou record olimpic! Românul a terminat pe locul 4 în finala de 200 de metri și urmează să concureze în serii la 50 de metri liber. Pentru un sportiv atât de tânăr este oricum o participare demnă de laudă. De-a lungul anilor, natația din România a cucerit un total de 9 medalii, dintre care 3 de aur, două de argint și 4 de bronz. “Am vrut să-l sperii pe Caeleb Dressel. Am vrut să înot spre stânga, a fost prima dată când am încercat asta. Sunt tot felul de strategii, pe care le știm eu și antrenorul meu. El știe mai bine cum a fost cursa asta. Am vrut doar să-l sperii puțin (n.r. - pe Caleb Dressel) și cred că am reușit. În finală nu știu ce strategie voi avea, trebuie să vorbesc cu antrenorul (n.r. Andrei Rădulescu)”, a afirmat Popovici la microfonul TVR 1.

VLAD SIMIONESCU, ELIMINAT DIN DRUMUL CĂTRE SFERTURILE DE FINALĂ DE UCRAINEANUL KHAMO!

Judoka Vlad Simionescu a trecut de primul tur de la categoria 100+ kilograme, în doar 56 de secunde, de libianul ALi Omar, prin ippon, însă a fost eliminat din turneul de judo de ucraineanul Khamo, care s-a impus din nou în confruntarea directă, deși nu a reușit să-l învingă pe Vlăduț prin ippon. Khamo a reușit un wazza-ari în secunda 20 a meciului, suficient pentru departajare. Simionescu n-a reușit să mai recupereze diferența. Ceilalți doi reprezentanți ai României în competiția olimpică, Andreea Chițu (cat. 52 kg) și Alexandru Raicu (73 kg), au fost eliminați în primele două tururi. România participă la JO de la Tokyo (23 iulie-8 august) cu 101 de sportivi, 46 la feminin, 55 la masculin, la 17 discipline sportive, adică înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, baschet 3x3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box, scrimă, triatlon, judo, tir cu arcul și tenis.

OLTENII NU AU PUTUT SĂ ÎNSCRIE ȘI SUNT ELIMINAȚI DIN CONFERENCE LEAGUE

Formația Universitatea Craiova a fost eliminată, joi seară, de echipa albaneză Laci, în turul doi preliminar al Conference League. Manșa secundă disputată la Craiova s-a încheiat 0-0, iar echipa din Albania s-a calificat în runda următoare, datorită victoriei din tur, scor 1-0. Joi, oltenii au avut o bară în minutul 90+1 și au ratat mai multe ocazii pe finalul meciului. Din păcate pentru echipa lui Reghe, Craiova nu a marcat și a fost eliminată din cupele europene. Joi au fost eliminate din Conference League și celelalte două reprezentante ale României, FCSB și Sepsi.

Lasă un comentariu