PREMII MARI, ANUL ACESTA, LA SIMFEST

Distribuie pe:

S-au încheiat înscrierile pentru ediția de anul acesta a Festivalului SIMFEST. Vor intra în competiție 403 producții audiovizuale din 56 de țări. Sunt reprezentate, practic, toate continentele, cu excepția calotelor polare.

Ediția a 18-a aduce foarte multe noutăți. În primul rând, SIMFEST rămâne, în continuare, singurul festival de televiziune din România (și unul din puținele de gen din Europa) dar, urmare a numeroaselor solicitări venite din țară și din străinătate, și-a extins zona de interes spre tot ceea ce înseamnă creație audiovizuală. Drept urmare, noua sa titulatură este: “Festivalul Internațional de Film și Televiziune SIMFEST”.

S-au alăturat ediției din acest an organizații prestigioase din domeniile jurnalisticii și audiovizualului. Uniunea Profesioniștilor de Film și Audiovizual din România UPFAR–ARGOA oferă Marele Premiu al festivalului, în valoare de 3.500 de euro. Premiul pentru Jurnalism European, în valoare de 2.500 de lei, este oferit de Asociația Ziariștilor Independenți din România AZIR, filiala națională a Asociației Europene a Jurnaliștilor AEJ. Oferă premii în obiecte (cărți și CD-uri muzicale) editura Tritonic Books și LIBRIS.ro. Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România UZPR este partener în organizarea unei dezbateri intitulată: “Mai este presa a patra putere?”. Societatea Autorilor români din Audiovizual DACIN-SARA susține promovarea filmului românesc. În cadrul SIMFEST va fi organizată o “Săptămână a filmului românesc”, în cadrul căreia publicul va avea ocazia să vadă 5 filme românești premiate la festivaluri. Filmele sunt oferite de UPFAR-ARGOA.

Cineaștii de la OWH Studio Chișinău propun un moment cu o încărcătură emoțională deosebită: vom comemora împreună tragicul moment, petrecut în urmă cu 80 de ani, al primelor deportări staliniste în Siberia ale românilor basarabeni, prin proiecția publică a filmului documentar “Siberia din oase”, regia: Leontina Vatamanu. Cele mai importante momente vor fi transmise live prin streaming online.

SIMFEST 2021 se va desfășura la Târgu-Mureș, în perioada 13-19 septembrie. Organizatorul festivalului este Asociația culturală SIMFEST. Producător: ASTRA DELL ARTE București. Proiectul este co-finanțat de Municipiul Târgu-Mureș. Sponsor oficial: Hotel Grand Târgu-Mureș. Vinul oficial al festivalului: Villa Vinea.

Lasă un comentariu