FONDURI PENTRU COMUNITĂȚILE LOCALE

Distribuie pe:

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) încheie primul semestru al anului 2021 cu o execuție bugetară de 84% din totalul de 5,62 miliarde de lei credite bugetare aprobate aferente acestei perioade, a anunțat, recent, ministrul dezvoltării, Cseke Attila.

Acesta a amintit: la începutul anului, bugetul ministerului era de 7,38 miliarde de lei, din care MDLPA a avut la dispoziție, pentru primul semestru, 5,62 și a efectuat plăți în valoare de 4,70 miliarde de lei, reprezentând 84% din bugetul alocat primului semestru, respectiv 64% din bugetul anual aprobat. În ceea ce privește execuția bugetară anuală la zi, raportat la limitele bugetare anuale aprobate, procentul este de 73% (5,40 miliarde din 7,38).

Marea majoritate, 75%, din suma de 7,38 miliarde este destinată proiectelor comunităților locale și vizează unitățile administrativ-teritoriale, a subliniat Cseke Attila. “Prin instrumentele de finanțare națională și europeană de care dispune Ministerul Dezvoltării, am finanțat proiectele comunităților din România”, a spus ministrul dezvoltării.

Totodată, execuția bugetară la zi a Programului Național de Dezvoltare Locală este de 100%, iar la încheierea primului semestru a fost de 90%. Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social, derulat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin CNI, are, de asemenea, o execuție bugetară de 100% pe primul semestru al anului.

La capitolul transferuri între unități ale administrației publice, execuția bugetară pe primul semestru este de 91%, iar, la titlul de Proiecte cu Finanțare din Fonduri Externe Nerambursabile Aferente Cadrului Financiar 2014-2020, execuția bugetară pe primul semestru este de 58%, a conchis ministrul, conform Serviciului Comunicare din cadrul Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Lasă un comentariu