FONDURI EUROPENE PENTRU AGRICULTURĂ ȘI DEZVOLTARE RURALĂ

Distribuie pe:

În ședință de Guvern a fost aprobată, în cursul săptămânii trecute, o Hotărâre ce modifică și completează Hotărârea Guvernului nr. 226/2015 privind stabilirea cadrului general de implementare a măsurilor Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) cofinanțate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală și de la bugetul de stat, pentru a răspunde cerințelor specifice perioadei de tranziție 2021-2022.

Astfel, noul act normativ face posibilă derularea demersurilor necesare lansării sesiunilor măsurilor din PNDR aferente perioadei de tranziție 2021-2022, a căror implementare este vizată de modificările din hotărârea adoptată.

Totodată, se permite derularea pașilor procedurali necesari lansării măsurilor, respectiv aprobarea ghidurilor solicitantului și procedurilor aferente.

Principalele modificări și completări se referă, printre altele, la reglementarea depunerii proiectelor din cadrul apelurilor măsurilor aferente perioadei de tranziție, precum și perioada maximă de implementare, în conformitate cu prevederile privind eligibilitatea cheltuielilor, respectiv decembrie 2025, informează Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

L.O. Foto: OANA BOTA

Lasă un comentariu