CUM AR TREBUI SĂ ARATE ECHIPA NAȚIONALĂ A LUI MIREL RĂDOI?

Distribuie pe:

Fostul internațional, Ciprian Marica, susține că la echipa națională ar trebui chemați cei mai în formă jucători, indiferent dacă sunt în vârstă. El i-a dat exemplu pe Grigore și Săpunaru, care au dat siguranță Rapidului în acest debut de campionat. De asemenea, Marica l-a evidențiat pe Virgil Ghiță de la Farul Constanța. “Eu nu cred în asta cu reconstrucția. Eu cred că la echipa națională trebuie cei mai în formă, indiferent ce vârstă au. Astăzi, la Rapid, un Dragoș Grigore și un Săpunaru, nici nu transpiră, dau siguranță acolo.

Joacă meci de meci și eu cred că trebuia să fie măcar unul la națională. Eu eram curios dacă îl convoacă pe Ghiță. E ceas la Farul, astăzi, și e singurul de care chiar mă miram. Băi, nu-l vede? Am fost plăcut surprins că l-a văzut pe Ghiță”, a declarat Ciprian Marica, pentru Telekomsport. Selecționerul României a anunțat lotul de 26 de jucători pe care îi convoacă pentru partidele cu Islanda, Liechtenstein și Macedonia de Nord. PORTARI: Marian Aioani (Farul Constanța, 0/0), Florin Niță (Sparta Praga/Cehia, 6/0), Andrei Vlad (FCSB, 1/0); FUNDAȘI: Mario Camora (CFR Cluj, 4/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo/ Italia, 64/0), Virgil Ghiță (Farul Constanța, 0/0), Cristian Manea (CFR Cluj, 10/1), Ionuț Nedelcearu (Crotone/Italia, 15/2), Andrei Rațiu (Huesca/Spania, 0/0), Adrian Rus (Fehervar/Ungaria, 6/0), Alin Toșca (Gaziantep F.K./Turcia, 25/0); MIJLOCAȘI: Alexandru Cicâldău (Galatasaray/Turcia, 14/2), Andrei Cordea (FCSB, 0/0), Ianis Hagi (Glasgow Rangers/Scoția, 18/1), Dennis Man (Parma/Italia, 9/1), Marius Marin (Pisa/Italia, 0/0), Răzvan Marin (Cagliari/Italia, 30/2), Dragoș Nedelcu (Fortuna Dusseldorf/Germania, 2/0), Darius Olaru (FCSB, 1/0), Dorin Rotariu (Ludogoreț/Bulgaria, 10/1), Deian Sorescu (Dinamo București, 2/0), Nicolae Stanciu (Slavia Praga/Cehia, 42/10), Florin Tănase (FCSB, 9/1); ATACANȚI: Denis Alibec (CFR Cluj, 19/2), Denis Drăguș (Standard Liege/Belgia, 2/0), Jovan Markovici (Universitatea Craiova, 0/0). România va juca pe 2 septembrie, de la ora 21.45, cu Islanda, în deplasare. Trei zile mai târziu, naționala va juca pe teren propriu contra reprezentativei Liechtensteinului, de la ora 21.45, meci care va avea loc pe Arena Națională. În fine, pe 8 septembrie, România joacă la Skopje, cu Macedonia de Nord, tot de la ora 21.45.

CAMPIONATUL EUROPEAN DE VOLEI FEMININ. ROMÂNIA, CINCI ÎNFRÂNGERI ÎN GRUPA D. NAȚIONALA A RATAT OPTIMILE!

Ediția cu numărul 32 a Campionatului European de volei feminin are loc în perioada 18 august-25 septembrie și va fi găzduită de patru țări: România, Serbia, Croația și Bulgaria. Naționala de volei feminin a României a încheiat, miercuri, participarea în grupa D a Campionatului European, la BT Arena din Cluj-Napoca, cu cinci înfrângeri și ratarea optimilor de finală ale competiției. Ucraina a învins tricolorele în ultimul meci, cu scorul de 3-0. Scor pe seturi a fost 15-25, 17-25, 11-25. În cele cinci meciuri din grupa D, România a cedat cu Turcia, scor 1-3, cu Suedia, scor 0-3, cu Țările de Jos, scor 1-3, cu Finlanda, scor 1-3, și cu Ucraina, scor 0-3. Tot miercuri, în primul meci al zilei, Suedia - Țările de Jos, scor 0-3. Astfel, la finalul partidelor din grupă, clasamentul este condus de Turcia (15 puncte), urmată de Țările de Jos (12), Ucraina ( 9), Suedia (6), Finlanda (5) și România (0 puncte). Primele patru clasate în grupă, Turcia, Țările de Jos, Ucraina și Suedia, s-au calificat în optimile de finală ale competiției, atingerea acestei faze fiind și obiectivul naționalei României, care a fost ratat. Campionatul European din 2021 este găzduit de patru națiuni, Serbia, Croația, Bulgaria și România, între 18 august - 4 septembrie. După faza grupelor, Bulgaria și Serbia vor găzdui meciurile din optimile de finală și sferturi, iar semifinalele și finalele pentru medalii vor avea loc la Belgrad. România a găzduit partide la un Campionat European, după 58 de ani.

DEPARTAMENTUL DE JUSTIȚIE AL SUA A ACORDAT FUNDAȚIEI FIFA DAUNE DE 201 MILIOANE DE DOLARI

Departamentul de Justiție al SUA a acordat Fundației FIFA suma de 201 milioane de dolari, constând în daune, ca urmare a pierderilor înregistrate de FIFA, Concacaf și CONMEBOL în decenii de practici de corupție, informează forul fotbalistic mondial. Fondurile provin din conturile bancare ale foștilor oficiali implicați în fapte de corupție. Acești bani vor alimenta World Football Remission Fund, fond nou înființat și plasat sub egida Fundației FIFA, care va permite finanțarea proiectelor fotbalistice cu impact pozitiv asupra comunităților din întreaga lume. “Sunt încântat să văd că bani scoși ilegal din fotbal revin pentru a fi folosiți în scopuri corecte, așa cum ar fi trebuit să fie de la început”, a declarat președintele FIFA, Gianni Infantino. Toate proiectele în care vor fi folosite cele 201 milioane de dolari vor fi monitorizate și supuse unor controale stricte, pentru a se garanta responsabilitatea și transparența.

SHERIFF TIRASPOL SCRIE ISTORIE ȘI MERGE ÎN GRUPELE UEFA CHAMPIONS LEAGUE!

Echipele Sheriff Tiraspol, în premieră, și Salzburg au obținut calificarea în grupele Ligii Campionilor, în urma meciurilor care au avut loc, miercuri, în manșa a doua a playoff-ului competiției. Șahtior Donețk a eliminat-o după prelungiri pe AS Monaco. Premieră pentru Moldova și Sheriff Tiraspol, după ce formația lui Yuriy Vernydub a obținut calificarea în grupele Ligii Campionilor, alături de RB Salzburg și Șahtior, în urma meciurilor care au avut loc, miercuri, în manșa a doua a play-off-ului competiției. Vicecampioana Ucrainei a terminat la egalitate, scor 2-2 (1-2, 0-2), după prelungiri, meciul disputat, miercuri, pe teren propriu, cu Monaco, în manșa a doua a playoff-ului competiției. Șahtior a câștigat partida tur, în Principat, cu 1-0. În retur, Monaco a condus cu 2-0 la pauză și a ratat numeroase ocazii de a tranșa calificarea în favoarea ei, în 90 de minute. Este pentru a 16-a oară când formația din Donețk merge în grupele Ligii Campionilor.

SE RĂZBUNĂ PSG PE REAL MADRID?

Real Madrid nu s-a înțeles momentan cu Paris Saint-Germain pentru transferul lui Kylian Mbappe, chiar dacă “Los Blancos” au făcut o super ofertă de 160 de milioane de euro. Presa spaniolă anunță că negocierile dintre Real Madrid și PSG pentru transferul lui Mbappe sunt blocate în acest moment. Le Parisien a anunțat cât trebuie să plătească madrilenii pentru a-l lua pe Mbappe. Mai mult, Florentino Perez s-ar fi arătat deranjat de răspunsul dur dat de clubul parizian. Leonardo a făcut câteva declarații pentru RMC, a doua zi după ce Real Madrid a trimis oferta de 160 de milioane de euro pentru Mbappe. Declarații care se pare că nu i-au picat bine președintelui blanco. Dar, asta pare că nu e tot. Tot spaniolii anunță că PSG pregătește răzbunarea pentru posibila plecare a lui Mbappe la Real Madrid. “Așa s-a întâmplat și în cazul Barcelonei, care nu doar că nu l-a achiziționat pe Verratti, dar l-a și pierdut imediat pe Neymar”, susțin jurnaliștii spanioli. Informația vine de la Marcos Garcia, jurnalist la Don Balon, care anunță că gruparea pariziană intenționează să-l transfere pe brazilianul Casemiro Henrique, cel mai bine cotat fotbalist din lotul echipei lui Carlo Ancelotti. Sursa citată anunță chiar că Sergio Ramos ar fi discutat personal cu amicul său și fostul său coechipier, pe care ar fi încercat să-l convingă să vină la PSG. Mai mult, francezii ar urma să renunțe la transferul lui Eduardo Camavinga, pentru a-l aduce de la Real Madrid pe Casemiro, mai scrie sursa citată. Brazilianul ar putea fi din nou coechipier cu Sergio Ramos, Keylor Navas sau Achraf Hakimi, foști coechipieri la Real Madrid, dar și cu brazilienii Marquinhos, Neymar și Rafinha. Cotat la 70 de milioane de euro, Casemiro (29 de ani) joacă la Real Madrid din 2013. A mai evoluat în cariera sa la Sao Paulo și FC Porto, iar în prezent este considerat de mulți, drept cel mai bun mijlocaș defensiv clasic din lume. 56 de selecții are Casemiro în naționala Braziliei. 4 UEFA Champions League a câștigat brazilianul cu Real Madrid. 14 trofee a cucerit în tricoul Realului. De două ori a fost inclus în echipa ideală din UEFA Champions League.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu